Έλα εδώ μωρό μου, πες μου τι έχεις

Έλα εδώ μωρό μου, πες μου τι έχεις

Άντρες υπέροχοι δε ζω χωρίς αυτούς!!!

Η μέρα αφιερωμένη στους Άντρες. Τι θεωρούμε Γυναίκες Άντρα? Τον όμορφο, τον πρόστυχο, το καλό παιδί, τον γενναιόδωρο, τον στοργικό, τον έντιμο, τον αλήτη, τον κύριο…

Για μένα ένας είναι Άντρας. Αυτός που θα σε δει πραγματικά θυμωμένη ή να κάνεις νάζια χτυπώντας ποδαράκια στο πάτωμα και θα σου πει… “έλα εδώ μωρό μου, πες μου τι έχεις”.

Αυτό είναι η βάση για όλα τα άλλα.

Αν δεν μπορεί ένας Άντρας να σε κοιτάξει στα μάτια και να καθησυχάσει κάθε θηρίο μέσα σου είναι αγοράκι.

Αγοράκι χαριτωμένο που κι αυτό χρειάζεται -εξαρτάται την περίσταση- αλλά όχι για να κάνει να ριγούν τα μέσα σου.  Καλό για να το παίξεις στην παιδική χαρά.

Ποτέ δεν κατάλαβα πώς οι γυναίκες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν έναν Άντρα από ένα αγόρι. Είναι τόσο απλό. Παρατηρείστε τον και κοιτάξτε πίσω του. Τι κουβαλάει και πώς το κουβαλάει.

Όμως σήμερα είναι η μέρα του Άντρα και θέλω να αναφερθώ σε έναν από τους Άντρες της ζωής μου (άλλη φορά θα μιλήσω για τα αγοράκια). Αυτόν που με έκανε πολίτισσα του κόσμου.

“Μωρό μου για σένα μπορώ να πω ψέματα να κλέψω να σκοτώσω”. Όχι δεν έκανε κάτι από όλα αυτά είχε ήθος. Όμως μου σκούπιζε τα μάτια με τα χείλια του γεύοντας κάθε δάκρυ μου κάθε φορά που έκανα πείσματα και δράματα να δω πόσο με αγαπάει.

Με φίλαγε τρυφερά στο λαιμό όταν ήμουν στενοχωρημένη ψιθυρίζοντάς μου “είμαι εδώ αγάπη μου”. Μη με ρωτήσετε γιατί έφυγα. Ήμουν κοριτσάκι δεν ήμουν Γυναίκα αν και μας χώριζε σχεδόν μια δεκαετία, μικρότερος. Πάνε πάρα πολλά χρόνια από τότε και μεγαλώνοντας σαν κοριτσάκι τον θυμάμαι τώρα που ίσως κοντεύω Γυναίκα να γίνω.

Άντρας είναι αυτός -έλεγε η Μαλβίνα- που σου διασφαλίζει μια τέτοια γυναικεία προστατευμένη ζωή, ώστε αν χρειαστεί να την αφηγηθείς στη μάνα σου, να μην ντραπείς, να μη σε λυπηθεί, να μην ανησυχήσει.

Άντρας είναι αυτός που θα σου πει “έλα εδώ μωρό μου, πες μου τι έχεις” -εμμονικά θα συμπληρώσω- λίγο πριν βγω έξω με ή χωρίς κραγιόν, με ή χωρίς Άντρα. Μαντέψτε…

 

Καρκίνος είναι θα περάσει

Gogo Tsakoyani 

Γωγώ Τσακογιάννη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

seven − five =