Ένας Μάγος που ήταν γάτος

Ένας Μάγος που ήταν γάτος

Το παραμύθι που, από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του, στηρίζει αδέσποτες ζωές, αλλά και γατοφροντιστές!

Η Μαρία Σαμψωνάκη είναι γνωστή για το ζωοφιλικό της έργο. Ακόμα και στις εγκαταστάσεις τις φοιτητικής εστίας, όπου εργάζεται, έχει αφήσει το αποτύπωμα της δράσης της.
Φροντίζει πάνω από 20-30 αδέσποτα γατάκια που βρίσκονται περιμετρικά στον χώρο, όπου μπορεί κανείς να δει σπιτάκια,  ή γεμάτα μπολάκια με φαγητό και καθαρό νερό. 

Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, το πρώτο της βιβλίο να μην νιαουρίζει την αδέσποτη αγάπη και να μη γουργουρίζει τη στοργή που μας καλεί να δώσουμε σε όλα τα γατάκια που ζουν στους δρόμους;

Το παραμύθι της «Ένας Μάγος που ήταν γάτος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι με τη μαγική εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη.

  • Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από το παραμύθι σου «Ένας Μάγος που ήταν γάτος!»;

Κρύβεται η αληθινή ιστορία ενός μαύρου γατιού, του Μάγου που τρύπωσε από ένα φεγγίτη και κάθισε στον ώμο της ηρωίδας όταν εκείνη του άπλωσε το χέρι της. Στην ουσία ο γάτος ήταν που επέλεξε αυτή την κοπέλα, για να ξεκινήσει μια συμβίωση αγάπης, που της άλλαξε τη ζωή. Γιατί από τότε, η κοπέλα αυτή έγινε ενεργή φροντίστρια αδέσποτων ζώων, πολλά από τα οποία κατέληξαν να ζουν στο σπίτι της.

  • Πώς και πότε γεννήθηκε μέσα σου η ανάγκη να μοιραστείς και με άλλους αυτή την ιστορία;

Από την πρώτη στιγμή που άκουσα αυτή την ιστορία από την ίδια και καθώς βίωνα κι εγώ τις προσπάθειές της για να βοηθήσει τα αδέσποτα ζώα, μου γεννήθηκε η επιθυμία να την γράφω.

Ήθελα να επικοινωνήσω τη μαγεία που σου προσφέρουν τα αδέσποτα ζώα, την αγωνία που έχουμε για να σωθούν,

να θεραπευτούν και να υιοθετηθούν. Ήθελα όλοι να καταλάβουν πως, για πολλούς από εμας, αυτά τα ζώα είναι οικογένεια.

  • Από το παραμύθι σου λείπει εντελώς κάθε έννοια «κακού», παρόλο που στους δρόμους οι κίνδυνοι και οι απειλές είναι καθημερινότητα για τους τετράποδους φίλους μας. – 

Όταν μιλάς για τα ζώα και την αγάπη που απλόχερα σου προσφέρουν, δεν υπάρχει χώρος για ο,τιδήποτε κακό. Κι ακριβώς επειδή η καθημερινότητα είναι σκληρή, είναι σημαντικό για μένα να περιγράφονται όμορφα πράγματα, από τα οποία απουσιάζει το κακό.

  • Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ένας γατοεθελοντής;

Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές, όπως η λεκτική αντιμετώπιση των γειτόνων που δεν θέλουν τα ζώα, το τεράστιο οικονομικό κόστος που απαιτείται για να καλυφθούν τα έξοδα των τροφών, αλλά και των κτηνιάτρων, η έλλειψη εργαλείων όπως παγίδες κλπ.

Η συναισθηματική φόρτιση του να βρίσκεις ζώα φολιασμένα ή σκοτωμένα από αυτοκίνητα, η έλλειψη 24ωρης κτηνιατρικής δημόσιας κάλυψης, τα πανάκριβα φάρμακα.

  • Το βιβλίο σου έχει βρει υποστήριξη από την εταιρεία Γερολυμάτος, που το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή.

Η εταιρεία Γερολυμάτος έχει μεγάλη ευαισθησία στα αδέσποτα και είναι ταπεινή σε αυτό που μου πρόσφερε. Εμπιστεύτηκαν το παραμύθι μου και το σκοπό του, που είναι η βοήθεια από τα έσοδα σε φιλοζωικούς σκοπούς. Αυτό και μόνο μου έδωσε δύναμη και όνειρο για να πετύχω τον στόχο μου.

  • Το παραμύθι σου είναι έμμετρο κι αυτό παραπέμπει αυτόματα στις μικρές ηλικίες, όμως διαβάζεται ευχάριστα κι από ενήλικο κοινό. 

Για μένα δεν κατατάσσετε ηλικιακά. Απευθύνεταισε ανθρώπους με ενσυναίσθησης που αγαπούν τα γατάκια, αλλά και σε όλους εκείνους που είναι ανοιχτοί στο να μάθουν να τα αγαπούν.

  • Μεγάλο μέρος από τα έσοδα του βιβλίου προορίζεται για την υποστήριξη γατοεθελοντών και ζωοφιλικών οργανώσεων, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται πράξη. Πόσο πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει ένα βιβλίο τις ζωές διπόδων και τετράποδων φίλων μας;

Πολλές φορές ένα βιβλίο αλλάζει ζωές. Το δικό μου παραμύθι ελπίζω να συνεισφέρει στο να βελτιωθούν τα πράγματα για όλα τα  αδέσποτα και ποιος ξέρει; Μπορεί στο μέλλον να μην υπάρχουν αδέσποτα!

  • Οι εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι, έχουν ήδη εντάξει το βιβλίο σου, στο επιτυχημένο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα: Δημιουργοί στο Φι και Φι* κι έτσι η πρώτη διαδραστική παρουσίαση του για παιδιά έγινε στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Αγίου Στεφάνου. Πώς τους φάνηκε αυτή η εμπειρία;

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! Πήραν το μήνυμα το ότι δεν πρέπει να κακοποιούμε τα ζώα, αλλά αντίθετα να τα φροντίζουμε.

Πως προσπαθούμε, με το παράδειγμά μας, να επηρεάσουμε κι άλλους γι’ αυτό. Η πρώτη διαδραστική παρουσίαση του Μάγου ήταν μια συναρπαστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

Το Δημιουργοί στο Φι+Φι είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλλιέργειας Φαντασίας και Φιλαναγνωσίας για νηπιαγωγεία και δημοτικά.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από τη συγγραφέα και εικονογράφο Λιανά Δενεζάκη με σκοπό να συμμετέχουν ΟΛΑ τα παιδιά και να συνδιαμορφώνουν κάθε φορά την εξέλιξη κάθε ιστορίας, δίνοντας τα ίδια φωνή στους ήρωές της. Υλοποιείται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σχολικής μονάδας, με τη σύμπραξη λογοτεχνών, εικαστικών, εμψυχωτών-παιδαγωγών, φιλόζωων επιστημόνων, μουσικών, θεατρολόγων και ηθοποιών και όχημα τα βιβλία και τις Παραμυθοκάρτες των εκδόσεων Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι.

Ένας Μάγος που ήταν γάτος

Gogo Tsakoyani 

Magapo by Gogo Tsakoyani 

One thought on “Ένας Μάγος που ήταν γάτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *