Αδέσποτα απόψεις και όσο υπάρχουν Ηλιουπολίτισσες

Αδέσποτα απόψεις και όσο υπάρχουν Ηλιουπολίτισσες

Οι Ηλιουπολίτισσες, καταπληκτικές γυναίκες με διάθεση να κάνουμε τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ηλιούπολη καλύτερη. Δεν θα είχα καταφέρει κάτι αν δεν πλαισιωνόμουνα από όλες αυτές τις δοτικές  γενναιόδωρες εκπληκτικές γυναίκες.

Νοιαζόμαστε για όλα και ιδιαίτερα για τα ζώα θέλουμε να γίνουμε η  φωνή και η προστασία τους.

Οι στειρώσεις είναι πράξη Αγάπης, στειρώνουμε τα ζώα να λείψουν τα αδέσποτα.

Ξέρετε τι είναι να είσαι αδέσποτο εκτεθειμένο στο κρύο, τη ζέστη, τη δίψα, τις φόλες, τα αυτοκίνητα και να αντιμετωπίζεις εγκυμοσύνη ένα εξάμηνο? Μόνο και μόνο για να βγάλεις κι άλλα αδέσποτα πλάσματα που θα κακοποιηθούν και θα ταλαιπωρηθούν μέχρι να βγει η ψυχή τους.

Πάντα είχα ζώα υιοθετημένα από το δρόμο. Περήφανα θα πω κατάφερα να πεθάνουν στα χέρια μου περνώντας μια υπέροχη ζωή στα γεράματά τους.

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί πρέπει να αγοράσω ένα κατοικίδιο. Ξέρετε σε τι τραγικές και απαράδεκτες συνθήκες αναπαράγονται? Γεννάνε έως εξαντλήσεως σαν μηχανές αναπαραγωγής. Όπου παρεμβάλλεται το χρήμα το κέρδος είναι το μόνο ζητούμενο.

Αυτό με τη ράτσα που πολλοί αποκαλούν και μάρκα πάντα με εξαγρίωνε.

Ράτσα/μάρκα έχει ανάγκη αυτός που δεν έχει δική του. Εσύ δηλαδή πόσο γαλαζοαίματος είσαι ?

Ακούγομαι επιθετικά εριστική το ξέρω και δεν θα το μετριάσω. Αν αγαπάς πραγματικά τα ζώα πάρε ένα από το δρόμο. Θα το σώσεις από μια σύντομη κι άσχημη ζωή. Αυτό θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.  Δες ένα σκυλάκο αδέσποτο στα μάτια και πες μου τι σημασία έχει τι ράτσα είναι ? Εσύ δηλαδή πόσο  Λόρδος είσαι ?

Καταγγέλουμε κι επεμβαίνουμε σε αμέσως κάθε μορφή κακοποίησης ζώου που πέφτει στην αντίληψή μας.

Άρρωστοι βασανίζουν ζώα. Οι ίδιοι κακοποιούν και ανθρώπους. Στην ανακύκλωση θα τους έστελνα. Άλλοι υιοθετούν ζώα και μετά τα παρατάνε στους δρόμους. Όταν εγκαταστάθηκα στην Αμερική δεν άφησα πίσω το σκυλάκο και τη γάτα μου. Τα πήρα μαζί μου χωρίς δεύτερη σκέψη. Υιοθετώ θα πει μέχρι την τελευταία του πνοή.

Δεν είναι παιχνίδια τα ζώα.

Νοιώθω ένοχη όταν ανοίγω κονσέρβα που έχει μέσα μοσχαράκι, κουνελάκι, κοτόπουλο για να ταίσω τα ζώα μου. Μόνο γι αυτό νοιώθω ενοχές. Τι πλανήτης βίαιος κι άδικος είναι αυτός, σκεφτόμουν από μικρή. Τρώμε το αρνί που είναι χορτοφάγο και δεν τρώει άλλο ζώο. Φιλόζωοι είμαστε αλλά επιλεκτικά. Σκυλογατόφιλοι θα έλεγα.  Λατρεύω τη γάτα μου την κακίστρο και την ταίζω κοτόπουλο.

Το κοτόπουλο που τρώμε δεν είναι μια ύπαρξη? Δεν πόνεσε όταν του πήραν τη ζωή?

Δεν περιμένω απάντηση απλά συνειδητοποιώ και θλίβομαι. Πάντα με εμμονή και μαζοχιστική διαστροφή θέλω να βλέπω το τέρας κατάματα. Γούνα άλλη μια αποτρόπαια πράξη κρύβει φρίκη πόνο και ανθρώπινη εγκληματική αναισθησία.

Δεν με προβληματίζει η  κακοπροαίρετη ερώτηση καναπεδάτων «γιατί κοιτάμε τα ζώα κι όχι τους ανθρώπους». Όταν αγαπάς τα ζώα νοιάζεσαι και για τους ανθρώπους.

Αυτοί που κρίνουν δεν νοιάζονται για τίποτα. Φανταστείτε σε κάθε γειτονιά να υπάρχουν άνθρωποι που να φροντίζουν τα αδεσποτάκια τους. Μαμάδες με τα παιδάκια τους να τους βάζουν τροφή. Πείτε μου υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος να διδάξουμε στα παιδιά μας την αγάπη και το σεβασμό στα ζώα?

Υπάρχουν οι «δια της αναθέσεως» φιλόζωοι. Δεν θα μαζέψουν ποτέ πληγωμένο ζώο και δεν θα ξοδέψουν ούτε δεκάρα. Αλλά θα σου πουν πού είδαν το χτυπημένο, το άρρωστο  και το εξαθλιωμένο να πας εσύ να το μαζέψεις. Τους σιχαίνομαι !!!

Όλα τα ζώα που πέρασαν από τα χέρια μου τα μάζεψα από το δρόμο. Ακόμα και η γάτα της φωτογραφίας η Φρουφρού μου ήρθε από τα Μάταλα της Κρήτης. Βρέθηκε χτυπημένη και πεταμένη σε ένα απρόσιτο μέρος για να πεθάνει. Ένα γκρίζο ματωμένο κουβαράκι.
Την μάζεψε ο Γιάννης και η Αθηνά την φρόντισαν και μέσα από το fb έβαλαν αγγελία υιοθεσίας.
Ξέρετε γιατί ήμουν η μόνη ίσως που ενδιαφέρθηκε σοβαρά? Είχε ένα κουσούρι, είναι κουφή και δεν συγχωρούμε την μη αρτιότητα οι άνθρωποι. Το ότι είναι κουφή ήταν και ο λόγος που την ερωτεύτηκα.
Βεβαίως για να ανοίξω ένα παράθυρο σπίτι μου πρέπει να ξέρω πού βρίσκεται και η ζωή μου γυρίζει γύρω από αυτή. Αν βγει έξω θα σκοτωθεί σε ελάχιστο χρόνο.

Όποιος μέσα στο σπίτι τολμήσει και παραπονεθεί για τις τριχούλες της του λέω «Αγιασμός είναι, βάλε πάνω σου κι άλλες»

και συνέχεια τη διαβεβαιώνω  «Φρούτσα μου δε σε δίνω ούτε για ένα καράβι λίρες» …αλλά δεν με ακούει χαχαχα

Οι στειρώσεις γίνονται από μέλη μας και καταστήματα της πόλης μας και τοπικά κτηνιατρεία. Δεν παρεμβάλλεται κανείς άλλος. Θέλω απόλυτη διαφάνεια κι έλεγχο σε όλο αυτό κι έχω αναλάβει προσωπικά το project.

Η διαδικασία είναι απλή.  Ανεβάζουμε φωτο του ζώου και ζητάμε Χορηγό. Μόλις πληρωθεί στον κτηνίατρο η στείρωση τότε ο Φροντιστής του ζώου θα το πάει για στείρωση στα συνεργαζόμενα κτηνιατρεία της Ηλιούπολης.
Θα το παραλάβει μετά και θα το φροντίσει μέχρι  να είναι ικανό να επιστρέψει στο περιβάλλον του. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι άνευ προηγουμένου. Μέσα σε 15 μέρες έχουνε πραγματοποιήσει 50 στειρώσεις και άλλες 30 είναι προπληρωμένες και σε εξέλιξη, σύνολο 80 αδέσποτα!!!  Ανεβαίνει η φωτογραφία του ζώου και σε λίγα λεπτά ή και δευτερόλεπτα έχει βρεθεί ο Χορηγός.

Έχω τρελαθεί από τη χαρά μου. Καθημερινά στειρώνουμε ζώα!!!

Στην πόλη μας έχουμε πολλούς συνδημότες  που αγαπάνε και φροντίζουν αδέσποτα. Υπάρχει και η ΖΕΗΛ έχει βοηθήσει και ο δήμος Ηλιούπολης. Έχει γίνει καταπληκτική δουλειά. Ακριβώς γι αυτό δεν θα δεις σκυλιά αδέσποτα. Ακόμα και οι γάτες είναι ελεγχόμενες. Βεβαίως δεν τελειώνουν οι ανάγκες  αλλά λιθαράκι- λιθαράκι , Φροντιστής-Χορηγός  θα κάνουμε τη μεγάλη διαφορά.

Σε όσους ρωτούν γιατί τα κάνουμε όλα αυτά θα απαντήσω με στίχους από ένα ποίημα της  Έμιλυ Ντίκινσον

Αν μπόραγα να σώσω μια καρδιά που σπάει
κι αν μιας ζωής είχα αλαφρώσει την οδύνη
κι ένα πουλί που χάμω έχει γλιστρήσει μες στην φωλιά του αν το είχα ξαναφήσει
δεν θα είχα τη ζωή μου στα χαμένα ζήσει !!!

Ελάτε μαζί μας βοηθήστε μας και πάρτε την ικανοποίηση πως μαζί με εσάς ο κόσμος θα γίνει καλύτερος!!!

Αδέσποτα απόψεις και όσο υπάρχουν Ηλιουπολίτισσες

Γωγώ Τσακογιάννη 

Gogo Tsakoyani 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *