Αναβλητικότητα η μαύρη βασίλισσα των ονείρων μας

Αναβλητικότητα η μαύρη βασίλισσα των ονείρων μας

Η Αναβλητικότητα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η Μαύρη Βασίλισσα στην σκακιέρα των ονείρων μας.

Σε αυτή την παρτίδα, πάντα θα υπάρχουν τα μαύρα πιόνια και τα λευκά.

  • Τα μαύρα έχουν σκοπό να καταπατήσουν τα θέλω και τα όνειρά μας.

  • Τα λευκά έχουν σκοπό να νικήσουν τα μαύρα, τις αντιστάσεις τους φόβους τις δυσκολίες. Να μας φέρουν στην πολυπόθητη συνάντηση με την καλύτερή μας εκδοχή, τα όνειρά μας και την όποια όμορφη ζωή έχουμε φανταστεί.

Το πρόβλημα (και η ευκαιρία) σε αυτή την παρτίδα, είναι πως και τα μαύρα πιόνια, και τα λευκά, τα ελέγχουμε εμείς. Ή να το πούμε διαφορετικά, τα ελέγχουν διαφορετικά μέρη μας.

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε αυτή την παρτίδα με τις καθημερινές εσωτερικές «μάχες – επιλογές» που δίνει ο εσωτερικός μας Ηνίοχος, στην προσπάθειά του να τιθασεύσει το μαύρο και το λευκό άτι.

Αναβλητικότητα η μαύρη βασίλισσα των ονείρων μας

Η αναβλητικότητα είναι μια λειτουργία που έχει τις ρίζες της στον πρώτο μας (ερπετικό) εγκέφαλο. Και πηγάζει σε γενικές γραμμές από:

Ανασφάλεια, υποτιθέμενη «οικονομία δυνάμεων», επιβίωση, φόβο του αγνώστου, φόβο αποτυχίας, επιτυχίας και της κρίσης των εσωτερικών και εξωτερικών “δικαστών και κριτών”.

Και αυτός ο εγκέφαλος κάνει υπέροχα την λειτουργία του:

  • θέλει να μας κρατήσει ασφαλείς.

Και για να το κάνει αυτό, πρέπει να έχει τον έλεγχο που σημαίνει ότι πρέπει να κάνει αυτό που ξέρει, την πεπατημένη. Όμως αυτή η πεπατημένη, είναι αυτό που μας κάνει το κάθε τώρα να επαναλαμβάνεται και να δημιουργεί τελικά το πεπρωμένο μας: Στασιμότητα.

Για να αλλάξουμε την ζωή μας, πρέπει να αλλάξουμε τις σκέψεις και τελικά τις δράσεις μας.

Και για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να «χακάρουμε» τις λειτουργίες αυτού του εγκεφάλου, ώστε να μπορέσουμε να του δημιουργήσουμε μια νέα πεπατημένη η οποία θα οδηγήσει στην νέα μας ζωή !

Όπως λέει κι ο J.Dispenza,

για να έχεις μια διαφορετική πραγματικότητα, χρειάζεσαι μια διαφορετική προσωπικότητα

Χρειαζόμαστε δηλαδή να επέμβουμε στα σημεία της προσωπικότητάς μας που δεν εξυπηρετούν (πια) τα όνειρά μας. Να τα αντικαταστήσουμε με νέες συνήθειες λειτουργίες και τρόπους σκέψεις. Βήμα βήμα, θα μας πλησιάσουν ηθικά στην πολυπόθητη Ιθάκη μας.

Η αναβλητικότητα είναι μια κατάσταση που μπορεί να αλλάξει με μία απλή στρατηγική και ένα μόνο εσωτερικό «κλικ»: Αυτό που θέλουμε να το κάνουμε τώρα. Όχι αύριο, όχι την Δευτέρα, όχι «όταν», αλλά αμέσως την στιγμή που γεννιέται η φλόγα-επιθυμία μας. Χωρίς σκέψη και χωρίς δισταγμό, απευθείας δράση.

Αναβλητικότητα η μαύρη βασίλισσα των ονείρων μας

Για περισσότερες σκέψεις και γνώσεις αυτοβελτίωσης, μπορείς να κάνεις εγγραφή και στον κανάλι μου στο youtube: Coach of Heroes πατώντας το παρακάτω link:

https://www.youtube.com/channel/UCmnKsvTdivRlXeYXhTDeP0A

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

4 − 1 =