Αυτός είναι ο λόγος που ο τοξικός σας σύντροφος σας θέλει πίσω

Αυτός είναι ο λόγος που ο τοξικός σας σύντροφος σας θέλει πίσω

Αυτός είναι ο λόγος που ο τοξικός σας σύντροφος σας θέλει πίσω

Τίποτα δεν πονάει τόσο πολύ όσο ένας χωρισμός. Όταν οι σχέσεις μας αποτυγχάνουν, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν.

Λαχταράμε αυτό που είχαμε κάποτε με τους συντρόφους μας και αναρωτιόμαστε τι μας περιμένει στο μέλλον.

Για κάποιους, όμως, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Δεν χωρίζουν οι δρόμοι τους, δεν λένε αντίο για πάντα. Όταν χωρίζεις από ένα τοξικό σύντροφο, ο δρόμος κάθε άλλο παρά απλός είναι. Στην πραγματικότητα, η οριστική ρήξη με κάποιον που σε ελέγχει ή σε κακοποιεί, μπορεί να έρθει μόνο με την «επιστροφή».

Επιστρέφουν σε σας με όλες τις σωστές λέξεις στα χείλη τους, για να αποδείξουν ότι έχουν «αλλάξει».

Αλλά έχουν αλλάξει πραγματικά; Όταν σκέφτεστε μια συμφιλίωση με έναν τοξικό σύντροφο ή σύζυγο, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Αυτό που λένε και αυτό που κάνουν, είναι συχνά δύο διαφορετικά πράγματα… και δεν είναι ασυνήθιστο για αυτούς να αναζητούν την σύνδεση ξανά για όχι έντιμους λόγους.

Γιατί ο τοξικός σύντροφός σας σας θέλει πραγματικά πίσω.

Θυμηθείτε: Όταν έχετε να κάνετε με ένα τοξικό άτομο, τίποτα δεν είναι ποτέ όπως πραγματικά φαίνεται. Ενώ μπορεί να λένε όλα τα σωστά πράγματα, αναζητήστε τις πραγματικές προθέσεις τους.

Οι τοξικοί σύντροφοι δεν μας θέλουν πάντα πίσω. Μερικές φορές, αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να κερδίσουν την τελευταία παρτίδα.

Αν ψάχνατε για ρομαντισμό, ψάξτε κάπου αλλού. Για τους τοξικούς ανθρώπους, αυτό δεν παίζει. Ακόμα κι αν δείχνουν και μιλάνε ρομαντικά σπάνια σας αναζητούν επειδή πραγματικά σας χρειάζονται ή θέλουν να επιστρέψετε στη ζωή τους.

Για τον πραγματικά τοξικό (ή ακόμα και ναρκισσιστή) σύντροφο, η επιστροφή έχει να κάνει περισσότερο με τη νίκη παρά οτιδήποτε άλλο.

Το να σε χάσει είναι απώλεια. Όχι με τη συναισθηματική έννοια που μπορεί να νιώθεις, αλλά με την έννοια του ανταγωνιστή.

Το να σε απορρίπτουν σημαίνει απώλεια, και οι τοξικοί άνθρωποι δεν το αντέχουν αυτό.

Έτσι, ο τοξικός σύντροφος μπορεί να σας αναζητήσει, όχι επειδή σας θέλει πραγματικά ξανά. Σε αναζητούν γιατί θέλουν να νικήσουν.

Θέλουν να αισθάνονται ότι έχουν ξανά τον έλεγχο και μετά να έχουν τη δύναμη να διακόψουν τη σχέση αυτοί… όχι εσείς.

Ένας τοξικός σύντροφος μπορεί επίσης να σας αναζητήσει ξανά επειδή πρέπει να αποδείξει κάτι. Σκεφτείτε το. Ένας χωρισμός στέλνει το μήνυμα ότι η σχέση έχει υποστεί σοβαρή βλάβη. Για το τοξικό άτομο, αυτό γίνεται μια αντανάκλαση πάνω του. Θα νομίζει ο κόσμος ότι χωρίσατε εξαιτίας τους; Θα πείτε την αλήθεια; Αυτά σκέφτεται.

Με την επιστροφή, το τοξικό άτομο μπορεί να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα στον κόσμο γενικότερα ότι δεν είναι αυτός το πρόβλημα. «Βλέπετε, με δέχτηκε πίσω. Αν ήμουν πραγματικά τόσο κακό άτομο, δεν θα με ήθελε στη ζωή του»…

Είναι ένα λεπτό αλλά ισχυρό μήνυμα που το τοξικό ή χειριστικό άτομο θα χρησιμοποιήσει καλά προς όφελός του. Θα το αναφέρουν κάθε φορά που κάποιος άλλος αμφισβητεί, τον χαρακτήρα τους ή τη σχέση που μοιράζονται (ξανά και ξανά) μαζί σας.

Ο τοξικός σύντροφος χρησιμοποιεί επίσης την συμφιλίωση ως μέσο τιμωρίας. Είναι ένας γρήγορος και εύκολος δρόμος για αυτούς, και αυτός που μπορεί να σας καταστρέψει. Μόλις σας παρασύρουν ξανά σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, τα διαλύουν όλα.

Η διάσωση της εικόνας τους σημαίνει πολλά για το τοξικό άτομο. Τις περισσότερες φορές, πρόκειται για άτομα που επικυρώνονται από τον έξω κόσμο.

Κυνηγούν εξωτερικές προβολές πλούτου, επιτυχίας, ακόμη και σχέσεων. Έτσι, ένας χωρισμός τους κάνει να φαίνονται αδύναμοι και (για αυτούς) σηματοδοτεί δημόσια ένα προσωπικό λάθος.

Γι’ αυτό κάποιοι αναζητούν τη συμφιλίωση για να «σώσουν την εικόνα τους. Οι τοξικοί άνθρωποι ζουν μέσα σε μια αυταπάτη. Ολόκληρη η ζωή τους είναι χτισμένη γύρω από αυτούς. Αυτό ισχύει σίγουρα και για τους ναρκισσιστές, και τις σχέσεις που οικοδομούν σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Γι’ αυτό μερικοί σύντροφοι επιδιώκουν να ξαναβρεθούν μαζί. Θέλουν να διατηρήσουν τις αυταπάτες τους που προβάλλουν στον κόσμο γύρω τους.

Αυτός είναι ο λόγος που ο τοξικός σας σύντροφος σας θέλει πίσω

Για πολλούς τοξικούς ανθρώπους, η μεγαλύτερη αυταπάτη τους είναι η ιδέα ότι είναι «καλός άνθρωπος». Έτσι, αν μπορούν να σας ξανακερδίσουν, τότε αυτό σηματοδοτεί ότι έχουν βελτιωθεί. Και αν έχουν αλλάξει (στο μυαλό τους) τότε δεν είναι ο κακός τύπος και μπορούν να είναι αυτό που ήταν πάντα.

Είναι ένας φαύλος κύκλος που πέφτουμε πολύ συχνά. Είναι σημαντικό να δούμε την πρόθεση πίσω από τις συμπεριφορές τους και να βεβαιωθούμε ότι παίρνουμε αποφάσεις για τις δικές μας ανάγκες και όχι να επιβεβαιώσουμε τις αυταπάτες τους.
Προστατεύοντας τον εαυτό σας από την παγίδα. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Είναι καιρός να σταματήσετε να παίζετε και να συνειδητοποιήσετε τη ζωή που χτίζετε και τις σχέσεις στις οποίες επενδύετε. Προστατεύστε τον εαυτό σας από τις παγίδες και τα κόλπα που στήνει ο τοξικός πρώην σας.

Να είστε σκληρά ειλικρινείς στο όνομα της δικής σας ευτυχίας.

Δείτε το παρελθόν του και παρατηρήστε την πραγματικότητα. Νιώθετε εμπιστοσύνη; Νιώθετε ασφάλεια; Ή νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά; Νιώθετε ότι δεν είναι ειλικρινής μαζί σας; Νιώθετε τα ίδια παλιά κρύα υπόγεια ρεύματα ανάμεσά σας;

Αρχίστε να ακούτε τη διαίσθησή σας. Μιλήστε με τον εαυτό σας, και το πιο σημαντικό – τραβήξτε τη γραμμή. Η σχέση σας τελείωσε για κάποιο λόγο.

Αντί να επιθυμείτε κάτι που δεν υπάρχει, ας προσβλέπετε σε ένα μέλλον γεμάτο δυνατότητες, πάθος και αγάπη.

Αυτός είναι ο λόγος που ο τοξικός σας σύντροφος σας θέλει πίσω

ΠΗΓΗ Από τη συντακτική ομάδα του Α.Λ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *