Ενωμένοι για την Ηλιούπολη με τον Γιώργο Χατζηδάκη

Ενωμένοι για την Ηλιούπολη με τον Γιώργο Χατζηδάκη

Ενωμένοι για την Ηλιούπολη με τον Γιώργο Χατζηδάκη

Ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης είναι ένα πρόσωπο του οποίου η εκλογή το 2019 δημιούργησε έντονες αναταράξεις και συναισθήματα.
Οι “δυο μας” περάσαμε μια μεγάλη «περίοδο παγετού» και μετά βρεθήκαμε συνδιοργανωτές αρκετών εκδηλώσεων οι οποίες δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την αγαστή συνεργασία μας. Θέλω να αναφέρω πως δεν περίμενα την άμεση και γενναιόδωρη ανταπόκρισή του χωρίς να μου ζητήσει “ανταλλάγματα”.
Έχουμε μιλήσει τόσες φορές που ο πληθυντικός δεν έχει θέση ούτε τύποις στην συνέντευξη που ακολουθεί άλλωστε ο σεβασμός μετριέται αλλιώς για εμάς.

Γιώργο Χατζηδάκη, δήμαρχε Ηλιούπολης, ολοκληρώνοντας την πρώτη σου θητεία θέλω να μου πεις τι καταφέρατε;

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι για πρώτη φορά ο Δήμος κατάφερε εγκαίρως να ετοιμάσει μελέτες και να χρηματοδοτηθεί γι’ αυτές.

Ναι μεν τα έργα ξεκίνησαν τον τελευταίο χρόνο, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά διότι τότε ξεμπλόκαραν οι διαδικασίες, οι οποίες είχαν «παγώσει» λόγω της πανδημίας του Covid.

Τα έργα αυτά, τα επόμενα δύο χρόνια θα βελτιώσουν σημαντικά την πόλη.

Ήμασταν από τους Δήμους που κατάφεραν να πάρουν τις περισσότερες χρηματοδοτήσεις.
Ξεκινήσαμε τη μεγαλύτερη ανάπλαση που έχει γίνει ποτέ στην πόλη μας, της τάξεως των 8,5 εκατ. ευρώ. Αφορά την Κάτω Ηλιούπολη, μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Συγχρόνως συμβασιοποιήσαμε και κάναμε μεγάλα έργα στα Σχολεία της πόλης μας. Πάλι από το «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που είναι το μεγαλύτερο κονδύλι που έχει πάρει ποτέ ο Δήμος Ηλιούπολης. Επίσης, εγκρίθηκαν κονδύλια άλλα 2,5 εκατ. ευρώ για την καθαριότητα κ.ά.

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση από την αρχή της θητείας μας στο ζήτημα «παιδιά και ασφάλεια». Αυτό ήταν ένα μεγάλο στοίχημα, που πιστεύω ότι το έχουμε κερδίσει. Έχει ήδη γίνει πλήρης ανακατασκευή του 60% των παιδικών χαρών. Αναβαθμίσαμε τους αθλητικούς χώρους, ανοιχτά και κλειστά γυμναστήρια, αλλά και το Κολυμβητήριό μας.

Σαφώς και έχει γίνει τεράστια βελτίωση!

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας την επομένη των εκλογών;

Η νέα θητεία μας αφορά και την υλοποίηση ουσιαστικά των χρηματοδοτήσεων που έχουμε ήδη εξασφαλίσει, μέσω των Προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης», Φιλόδημος, το Πράσινο Ταμείο και την Περιφέρεια Αττικής

π.χ. οι αναπλάσεις που θα γίνουν και ήδη έχουν ξεκινήσει στην Κάτω Ηλιούπολη. Θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν και στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Καινούργια μηχανήματα – απορριμματοφόρα για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση με την καθαριότητα στην πόλη μας.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στο πράσινο, δηλ. η περαιτέρω και η συνεχής αναδάσωση του Υμηττού μας

καθώς και η αναβάθμιση του πρασίνου μέσα στην πόλη, στις νησίδες και στα πάρκα μας. Θα συνεχίσουμε με έργα δρόμο-δρόμο, γειτονιά-γειτονιά.

Προτεραιότητά μας είναι, ακόμα, ο οδοφωτισμός με led σε όλη την πόλη καθώς εμποδιστήκαμε στο να προχωρήσουμε το έργο.

Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι ενώ είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες μελέτες. Ενώ φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο όχι έναν αλλά δύο μελετητές, οι οποίοι παρουσίασαν και έκαναν συγκριτική μελέτη όλων των διαθέσιμων μοντέλων που υπάρχουν για τη χρηματοδότηση του έργου, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τις προτάσεις μας και το Δ.Σ. δεν ψήφισε το μοντέλο που πρότειναν οι εξωτερικοί μελετητές.

Επιτακτική ανάγκη αποτελεί η οριστική λύση, ενός προβλήματος δεκαετιών, του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου.

Πριν 2 χρόνια είχαμε προτείνει την κατασκευή του σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου στην περιοχή του ΚΥΤ Ηλιούπολης, ωστόσο η αντιπολίτευση καταψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση. Δώσαμε προσωρινή λύση στο πρόβλημα, δημιουργώντας διώροφους σαρκοφάγους εντός του υπάρχοντος χώρου. Όμως είμαστε κοντά σε οριστική συμφωνία με κρατικούς φορείς για ένα νέο δημοτικό κοιμητήριο.

Με το πέρας των Δημοτικών Εκλογών είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε την αναγκαία πλειοψηφία προκειμένου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα δύο έργα που προανέφερα.

Παράλληλα θα εντείνουμε τις πιέσεις μας προς την Περιφέρεια Αττικής, για να συνεχιστεί η υλοποίηση της β’ φάσης που αφορά το διαδημοτικό αντιπλημμυρικό έργο Ηλιούπολης – Βύρωνα,

που ξεκίνησε όταν αναλάβαμε Διοίκηση το 2019 και σταμάτησε από την Περιφέρεια λόγω προβλήματος με αγωγό της ΕΥΔΑΠ.

Ενωμένοι για την Ηλιούπολη με τον Γιώργο Χατζηδάκη

Συνεχίζοντας την καθημερινή επαφή με τους δημότες, διοργανώνοντας εκ νέου συναντήσεις στις γειτονιές. Αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα και τα παράπονα των δημοτών είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε και τις δικές τους ιδέες και οράματα.

Εργαζόμαστε με αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε και με την ίδια προσήλωση στον απώτερο στόχο που είναι η ανάπτυξη και ευημερία της πόλης και των πολιτών μας.

Πώς οραματίζεσαι την Ηλιούπολή μας στο τέλος της επόμενης πενταετίας;

Από την προηγούμενη θητεία μέχρι σήμερα χτίζουμε πάνω σε κάτι γερό και θεωρώ ότι υπάρχει στον κοινό νου της πόλης ότι ακόμη και με δυσκολίες αλλά και με αστοχίες κάποιες φορές, έχουμε χαράξει μία πορεία που είναι ορατή.

Δουλεύοντας μεθοδικά και συστηματικά με όλες μου τις δυνάμεις θέλω να δω την πόλη μας αναβαθμισμένη, ψηφιοποιημένη, με καθαριότητα. 

Ακόμα περισσότερο πράσινο, με ευρύχωρα πεζοδρόμια, με σύγχρονους παιδικούς σταθμούς και παιδικές χαρές. Με ελεύθερους χώρους πρόσβασης αναψυχής, γενικά περισσότερο φιλική στον πολίτη.

Γι’ αυτό, ζητώ από τους δημότες της Ηλιούπολης να με εμπιστευθούν ξανά και να μου δώσουν την πλειοψηφία αυτή τη φορά, για να αλλάξουμε την Ηλιούπολη και να την κάνουμε πόλη πρότυπο σε όλη την Αττική. Έχοντας την πλειοψηφία στο Δήμο θα μπορέσουμε να κάνουμε πράξη όλες τις δεσμεύσεις μας.

Έχουμε την γνώση, έχουμε το όραμα, έχουμε το πρόγραμμα και τη βούληση να το κάνουμε πράξη!

Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των υποψηφίων σας ;

Πρόκειται για ένα πλούσιο ψηφοδέλτιο με 88 ανθρώπους από κάθε γωνιά του Δήμου Ηλιούπολης. Ανθρώπους δυναμικούς, ενεργούς πολίτες που θέλουν να συμβάλουν στη βελτίωση της τοπικής ζωής.

Τους ενώνει η ανιδιοτέλεια, η γνώση των κατά τόπους προβλημάτων, οι ικανότητες, αλλά κυρίως η επιθυμία τους να δουν τον Δήμο μας να γίνεται ακόμα πιο όμορφος, πιο σύγχρονος, πιο εξωστρεφής και πιο ανθρώπινος.

Ο συνδυασμός μας «Ενωμένοι για την Ηλιούπολη» συνεχίζει με τα στελέχη που εμπιστεύθηκαν τη δυναμική του από την πρώτη στιγμή, αλλά και με νέους ανθρώπους που ενστερνίζονται τις ιδέες και τις θέσεις μας.

Και αποτελεί δικαίωση για όλους μας να βλέπουμε ακόμα και υποψηφίους που ήταν απέναντί μας –αλλά πάντα με κοινό σκοπό το καλό του Δήμου μας– να ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για να προχωρήσουμε όλοι μαζί!

Στη δική μας ομάδα μένουν μακριά οι κομματικές ταυτότητες και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, διότι μας ενώνει κάτι σπουδαιότερο, η αγάπη για την Ηλιούπολη!

Έτσι πορευθήκαμε 4 χρόνια τώρα κι έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε, εφόσον μας εμπιστευτούν ξανά οι συμπολίτες μας.

Το ψηφοδέλτιό μας είναι πέρα από ψηφοδέλτιο νίκης, ουσίας και μεγάλης ευθύνης, γιατί με τη νέα θητεία έχουμε να υλοποιήσουμε ακόμα μεγαλύτερα έργα για τα παιδιά μας και το μέλλον τους!

Κλείνοντας Δήμαρχε Γιώργο Χατζηδάκη θα ήθελα να μου πεις δυο λόγια για τις Ηλιουπολίτισσες και θέλω να γνωρίζεις πως ήδη έχουμε στα σκαριά νέες εκδηλώσεις.

Έχουμε άριστη συνεργασία με την ομάδα σας «Οι Ηλιουπολίτισσες». Έχουμε συνδιοργανώσει με επιτυχία αρκετές εκδηλώσεις, κυρίως για θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Χρειάζεται να πούμε πως θα είμαστε εδώ να συνδιοργανώσουμε ακόμα καλύτερες;

Η υποστήριξη του Δήμου μας στην ομάδα σας είναι διαρκής, αμέριστη και συνεχής. Συγχαρητήρια για την αλληλεγγύη σας και τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

 

Δήμαρχε και υποψήφιε Δήμαρχε Γιώργο Χατζηδάκη εύχομαι λαού θέλοντος «Ενωμένοι για την Ηλιούπολη» να ολοκληρώσετε με επιτυχία το έργο σας.

Ενωμένοι για την Ηλιούπολη με τον Γιώργο Χατζηδάκη

Gogo Tsakoyani 

Γωγώ Τσακογιάννη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *