Ηλιουπολίτισσες 151 στειρώσεις σε αδέσποτα μέσα σε ένα χρόνο

Ηλιουπολίτισσες 151 στειρώσεις σε αδέσποτα μέσα σε ένα χρόνο

Διαβάστε τη συνέντευξη για να πάρετε ιδέες, καθώς όλα θέλουν τρόπο!!!

συνέντευξη στην Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικό με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, Εκπαιδεύτρια Σκύλων, Συγγραφέας & Ιδρύτρια Ζω.Ε.Σ.

Η Γωγώ Τσακογιάννη είναι μια δυναμική γυναίκα και μητέρα τριών κοριτσιών. Της αρέσει να γελά, να αυτοσαρκάζεται, να εκτίθεται και να προκαλεί αναμετρήσεις. Ξεκάθαρα αυτό φαίνεται στο βιβλίο “Μ’ ΑΓΑΠΩ” που το έγραψε με αφορμή έναν καρκίνο μαστού που αντιμετώπισε 16 χρόνια πριν

Σήμερα είναι το Πρώτο Μέλος -σαν δημιουργός- της ομάδας Οι Ηλιουπολίτισσες 10600+ μελών η οποία αυξάνεται καθημερινά δίνοντας ένα εντυπωσιακό και καθημερινό παρόν στην πόλη με εξαιρετικές δράσεις.
«Είμαι Εδώ» αφορά την γυναικεία κακοποίηση, «Be Proud», «Νιάου» είναι μερικά από τα επιτυχημένα τους project. Φιλόζωη, υιοθετεί μόνο αδέσποτα με ιδιαίτερη αδυναμία στη γάτα της Φρουφρού.
Την πήρε, επειδή ήταν ένα μισοπεθαμένο κουφόγατάκι πεταμένο στα χωράφια της επαρχίας.

Θεωρεί πως μόνο ο θάνατος έχει δικαίωμα να σε χωρίσει από τα ζωάκια σου και για αυτό τα έχει πάντα μαζί της

ακόμα κι όταν άλλαξε ήπειρο πριν πολλά χρόνια και βρέθηκε στην Αμερική.
Δεν δικαιολογεί όσους τα εγκαταλείπουν και μισεί όσους τα βασανίζουν.

Προσκεκλημένη του περιοδικού μας για να μας εξηγήσει πώς μέσα σε ένα χρόνο έγιναν 151 στειρώσεις σε γάτες από τη φιλοζωική δράση των Ηλιουπολιτισσών.

Τι είχες στο μυαλό σου όταν δημιούργησες τις Ηλιουπολίτισσες;

Οι Ηλιουπολίτισσες δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο του 2018 με σκοπό την αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικών της πόλης αλλά και την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και σήμερα είμαστε 10600+ ενεργά μέλη και μόνιμα με πάνω από 2000 αιτήματα σε αναμονή.

Έχουμε προσφέρει πάρα πολλά κι έχει όλο αυτό εκτιμηθεί από τα καταστήματα της πόλης αλλά και τις Ηλιουπολίτισσες. Με θεματικές εκδηλώσεις και όχι μόνο δίνουμε συνέχεια το παρόν. Βεβαίως κι έχουμε δύναμη η οποία βοηθά την αλληλεγγύη αλλά και την φιλοζωία.

Πώς ξεκίνησαν σαν project οι στειρώσεις γατών;

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση «ευχαριστήριο» της Κατερίνας Μακράκη για μια στείρωση που πρόσφερε ένα κατάστημα. Αυτό κυριολεκτικά το «άρπαξα» και

επικοινώνησα στην ομάδα την ανάγκη των στειρώσεων που σημαίνει λιγότερα αδέσποτα να υποφέρουν στους δρόμους, χειμώνα καλοκαίρι, λιγότερος πόνος και δυστυχία.

Έτσι με τη βοήθεια μελών και καταστημάτων φτάσαμε να κάνουμε μέσα σε ένα χρόνο 151 στειρώσεις και συνεχίζουμε!

Ακόμα και μέλη που δεν έχουν ζωάκι σπίτι τους συγκινήθηκαν από αυτή την προσπάθεια και βοήθησαν. Επιχειρήσεις -και όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν- βοήθησαν επίσης.

Πόσο εύκολη ήταν αυτή η διαδικασία;

Απλούστατη και διαφανής. Μέλος μας φωτογράφιζε το ζώο ανεβάζοντας τη φωτογραφία στην ομάδα.
Ο Χορηγός που το επέλεγε πλήρωνε κατευθείαν στους συμβεβλημένους κτηνιάτρους το ποσό της στείρωσης.
Στη συνέχεια το μέλος το πήγαινε για την επέμβαση και το φρόντιζε μέχρι να επανενταχθεί στο περιβάλλον του.

Επίσης χρηματικά ποσά έχουν δοθεί για νοσήλεια αλλά και τροφές για αδέσποτα.
Δεν υπήρξε ποτέ η σκέψη να αντικαταστήσουμε το φιλοζωικό σωματείο ή όποιες άλλες φιλοζωικές ενέργειες γίνονται. Τελικά όμως φανήκαμε αποτελεσματικοί και τόσο αποφασισμένοι που πιστεύω δημιουργήσαμε ένα μοντέλο και παράδειγμα προς μίμηση.

Πώς βλέπετε τις φιλοζωικές ομάδες στην Ελλάδα; Οι υποσχέσεις από την άλλη, ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους, τηρούνται μετά;

Η αλήθεια είναι πως σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των φιλοζωικών ομάδων καθόλου ωφέλιμος στον υπέρτατο σκοπό που για μένα είναι πάνω από όλα το συμφέρον και η σωτηρία των αδέσποτων.
Οι Ηλιουπολίτισσες δεν είναι φιλοζωική ομάδα όμως υπάρχει κατά νου ένα νέο project που θα έρθει να προσθέσει το δικό του λιθαράκι στην όλη εικόνα.

Βασική προϋπόθεση να τονίσω η αποχή μας από κάθε παραταξιακή ομάδα. Δεν θα πιστέψουμε σε υποσχέσεις κανενός υποψήφιου και θα γίνουμε διακονιάρες ψήφων για να μας…«ΑΝ» ελεήσουν εν τη «βασιλεία» τους.

Έχουν υποχρέωση να φροντίζουν τα αδέσποτα και το περιβάλλον για αυτό και τα κονδύλια που διατίθενται. Είμαστε εδώ να συνεργαστούμε με όποιον βοηθά έμπρακτα και θα μας βρουν απέναντι, όταν δεν τηρούν ή δεν ανταποκρίνονται σε αυτό το σκοπό.

Τι να περιμένουμε από τις Ηλιουπολίτισσες;

Πιστεύω πως οι Ηλιουπολίτισσες είναι μια δυνατή συλλογικότητα με καθαρές προθέσεις που ήρθε και θα μείνει . Το πώς θα εξελιχθεί ούτε εγώ το ξέρω αλλά αγαπάμε τις αλλαγές γιατί τα πάντα ρει και δεν πρέπει τίποτα και κανείς να μένει «πίσω».

Πού οφείλεται η τεράστια επιτυχία των εγχειρημάτων σας αλλά και η δική σας αναγνωρισιμότητα;

Ό,τι έχω πετύχει το οφείλω στις εξαιρετικές γυναίκες αλλά και τα καταστήματα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα «Ηλιουπολίτισσες» τους οποίους ευχαριστώ από την καρδιά μου και δεσμεύομαι στο μέλλον να καταφέρουμε ΜΑΖΙ πολλά περισσότερα!

Ηλιουπολίτισσες 151 στειρώσεις σε αδέσποτα μέσα σε ένα χρόνο

ΠΗΓΗ Περιοδικό κατοικίδια εν Δράσει 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *