Η ελευθερία ενός αξύριστου ποδιού

Η ελευθερία ενός αξύριστου ποδιού

Η ελευθερία ενός αξύριστου ποδιού

«Δεν μπορώ να βλέπω το αξύριστο πόδι σου» αλλά τον μεσήλικα κοιλαρά μέσα σε ακριβό αυτοκίνητο είμαι σίγουρη τον βλέπεις  κούκλο.

Άσε μας κουκλίτσα μου που σε χαλά το πόδι της διπλανής.

Σε χαλά το ότι λυσσάς με την ελευθερία που έχει ένα αξύριστο πόδι ενώ εσύ είσαι κυριολεκτικά χτισμένη κι εγκλωβισμένη μέσα σε πλαστικοποιημένη ψευτιά . Πόσο μου πήρε και μένα να αναγνωρίσω την ελευθερία ενός αξύριστου ποδιού να΄ξερες!

Εγώ ήμουν χειρότερή σου. Δεν ξύρισα ποτέ τα πόδια μου έκανα αποτρίχωση και κορόιδευα τις ξυρισμένες. Το είχα πάει πιο πέρα από σένα. Ντροπή μια ξυρισμένη μασχάλη. Αποτρίχωση να κάνεις να βγαίνει η τρίχα από τη ρίζα. Τι θα πει πονάς? Να σηκώνεις τη μασχάλη και να φαίνονται οι ξυρισμένες «τελίτσες» είναι καλύτερα?

Μεγαλώνοντας όμως κατάλαβα πολύ περισσότερα και τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό.

Ένα πατριαρχικό σύστημα. Σε βιάζει, σε σκοτώνει, δεν σου προσφέρει ίσα δικαιώματα κι ευκαιρίες αλλά σε θέλει όμορφη. Πώς θα σε καταναλώσει καλύτερα η πατριαρχία?

Έχεις υποχρέωση να είσαι όμορφη και να μη γερνάς. Μετά τα 40 δεν υπάρχεις εκτός και  συντηρείς τη μούμια σου τόσο καλά που μπορείς να το κρύψεις.

Μια χαρά τα κατάφερνα  νομίζοντας  το έκανα για μένα. Όχι το έκανα για να μοιάσω στα «πρότυπα». Αυτά τα χωρίς ατέλειες τα πλαστικοποιημένα και  φωτοσοπαρισμένα που δεν υπάρχουν είναι ψέμα.

Όταν είσαι γυναίκα και μιλάς σαν την Λιανοπούλου είσαι μεγάλη ντροπή. Για φαντάσου η ζωή να σου χρωστάει έναν καρκίνο ή ένα αυτοάνοσο και να σου στραπατσάρει την εικόνα.

Όταν είσαι νέα και πιστεύεις δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο από ομορφιά όταν φτάσεις στα πενήντα αγοράζοντας μια κρέμα προσώπου  που διαφημίζει μια 20άρα θα καταλάβεις πως έχεις χάσει το παιχνίδι.

Σου πήραν τη μπάλα και το γήπεδο εκ γενετής  κι εσύ αντί να παλέψεις για μια κοινωνία τουλάχιστον φιλική προς τις γυναίκες έγινες το τσιράκι του πατριάρχη.

Για ποιόν τελικά θέλεις να είσαι όμορφη και πώς ορίζεται η Ομορφιά?

Πατριαρχία και κανόνες ομορφιάς. Σύζυγοι -περισσότερες φορές μεσήλικες και κοιλαράδες- συγκρίνουν τη γυναίκα τους με ότι περνά μπροστά από τα μάτια τους. Πατεράδες λιγουρεύονται κοριτσάκια στην ηλικία της κόρης τους. Αφεντικά  προσλαμβάνουν υπάλληλο με εμφανισιακά κριτήρια και πάει λέγοντας. Όχι δεν είναι όλοι έτσι αλλά η πλειοψηφία έχει μεγάλο θέμα με το «φαίνεσθε».

Γυναίκες μην το ανέχεστε και στείλτε το πίσω. Μην το παίζετε ανώτερες γίνεται Ανώτερες.

Ξεφτιλίστε τους με ευχαρίστηση.

Την επόμενη φορά που ο καλός σας πει κάτι για έναν ωραίο κώλο που πέρασε από μπροστά σας κάντε τον κόπο και χαρίστε τον. Τον καλό σας στον κώλο. Το θέμα είναι αν τον θέλει. Όχι δεν τον θέλει. Όμως ένα «πάρτε τον αν τον θέλετε, θαυμάζει τον κώλο σας» θα τον φέρει αντιμέτωπο με το πόσο καραγκιόζος είναι. Εμείς έχουμε πια την ευθύνη και είναι καιρός να αντιδράσουμε και να αντιπαλέψουμε. Ξεφλουδίστε την βλακεία  ενορχηστρωμένα.

Ξυρίστε αποτριχώστε ή αφήστε τρίχες παντού.

Εμείς αποφασίζουμε για το σώμα μας κι εμείς ορίζουμε το Ωραίο. Ανακαινιζόμαστε ή γινόμαστε vintage αλλά ποτέ δεν ομορφαίνουμε για τον πατριάρχη. Γιατί τότε χάνουμε τη μπάλα χάνουμε και το γήπεδο.

Και μην ξεχάσετε να ξυρίσετε κι  από τη ζωή σας όποιον και όποια δεν αποδέχεται την ελευθερία ενός αξύριστου ποδιού.

Η ελευθερία ενός αξύριστου ποδιού

Καρκίνος είναι θα περάσει

Gogo Tsakoyani 

Γωγώ Τσακογιάννη 
Life Coaching

One thought on “Η ελευθερία ενός αξύριστου ποδιού

  1. Γεωργία Μαρκέα says:

    Είσαι θεά!!! Συμφωνώ απόλυτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *