Η Φωτεινή Πόλη του Δημήτρη Ευαγγέλου

Η Φωτεινή Πόλη του Δημήτρη Ευαγγέλου

Η Φωτεινή Πόλη του Δημήτρη Ευαγγέλου

Προεκλογική περίοδος ενόψει και ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ευαγγέλου καταθέτει -όσο χωρά σε μια συνέντευξη- το πρόγραμμα και τις θέσεις του.

Θα μεταμορφώσουμε την Ηλιούπολη σε μια σύγχρονη πόλη χωρίς συμβιβασμούς, με σχέδιο και σκληρή δουλειά. 

-Κύριε Δημήτρη Ευαγγέλου, τι σας ώθησε ώστε να αποφασίσετε να θέσετε υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου Ηλιούπολης;

Γεννήθηκα και ζω στην Ηλιούπολη. Είναι οδυνηρό σε μένα, όπως και στους περισσότερους συμπολίτες μου, να βλέπω την πόλη μου να παρακμάζει. Και είναι επόμενο αυτό καθώς την τελευταία 15ετία, τα ίδια, αποτυχημένα πρόσωπα, εναλλάσσονται και ανακυκλώνονται στα δημοτικά πράγματα. Και

ενώ οι γειτονικοί δήμοι εκσυγχρονίζονται, η εικόνα της δικής μας πόλης χειροτερεύει και μαζί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Αποφάσισα λοιπόν να αντιδράσω. Με τη στήριξη πολλών άξιων συμπολιτών μου, ζητώ να εκλεγώ για να βάλω τέρμα στην υποβάθμιση, τέρμα στην απραξία.

-Γιατί να εμπιστευθούν εσάς οι πολίτες της Ηλιούπολης;

Μετά από μια πορεία 35 και πλέον ετών στον επαγγελματικό στίβο, υπηρετώντας ως ανώτερο στέλεχος και με επιτυχία μεγάλες επιχειρήσεις, ξέρω να κάνω σωστά την δουλειά μου.

Έχω μάθει στη ζωή μου να μην συμβιβάζομαι και να φέρνω σε πέρας οτιδήποτε αναλαμβάνω. Και για την πόλη μου ξέρω τι χρειάζεται  για να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ έχουμε σχέδιο για την Ηλιούπολη. Αν εκλεγούμε θα δουλέψουμε σκληρά και ασυμβίβαστα για να το υλοποιήσουμε ώστε να γίνει η πόλη που ζούμε και αγαπάμε, μια σύγχρονη πόλη.

-Ποια είναι η κύρια πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ηλιούπολη και πώς σκοπεύετε να την αντιμετωπίσετε ως δήμαρχος;

Δυστυχώς οι προκλήσεις είναι πολλές.

Η καθαριότητα είναι μια από αυτές, καθώς εδώ το κακό έχει παραγίνει.

Το κυκλοφοριακό και η στάθμευση είναι μια άλλη. Η βελτίωση των σχολείων και της εκπαίδευσης, η ασφάλεια των μαθητών και η δημόσια ασφάλεια. Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου. Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός που έχουν δυστυχώς αφεθεί τον αυτόματο πιλότο. Η επίλυση του συνόλου των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη μας δίνεται αναλυτικά στο Πρόγραμμά μας που διανέμεται σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας.

-Πώς προτίθεστε να διαχειριστείτε τον προϋπολογισμό του Δήμου για να εξασφαλίσετε την οικονομική βιωσιμότητα και να χρηματοδοτήσετε τα μεγάλα σας έργα;

Οι δικοί μας προϋπολογισμοί θα είναι απόλυτα στοχευμένοι στο πλάνο ανάπτυξης που έχουμε ετοιμάσει και θα εκτελούνται με νοικοκυροσύνη και απόλυτη διαφάνεια ώστε ούτε ένα ευρώ από αυτά που καταβάλουν οι δημότες μας να μην πηγαίνει χαμένο.

Ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για να υπηρετήσουν το πλάνο μας. Γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε έναν άρτιο μηχανισμό ένταξης των έργων μας στα μεγάλα χρηματοδοτικά προγράμματα της Πολιτείας και της ΕΕ ( ΕΣΠΑ, ΤΑΑ κλπ). Με όχημα αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα μεταμορφώσουμε την Ηλιούπολη σε μια σύγχρονη πόλη.

-Πώς σκοπεύετε να προωθήσετε την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος;

Το Πρόγραμμά μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας. Στοχεύουμε στην δραστική μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος με διαρκή έλεγχο και συντήρηση όλων των οχημάτων μας, και τη σταδιακή αντικατάσταση του παλαιού μας εξοπλισμού. Θα εγκαταστήσουμε γωνιές ανακύκλωσης στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης και θα ξεκινήσουμε νέο πρόγραμμα διαχείρισης των αποβλήτων με πόρους από το Πράσινο Ταμείο.

-Ποιες είναι οι στρατηγικές σας για την πρόληψη και τη διαχείριση κρίσεων, όπως φυσικές καταστροφές ή δημόσιες υγειονομικές απειλές;

Στις νέες αυτές περιβαλλοντικές και υγειονομικές συνθήκες απαντάμε με την ίδρυση νέου επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας στον δήμο μας και ταυτόχρονα εισάγουμε το πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας».

Θα δημιουργήσουμε έναν ετοιμοπόλεμο και άρτια εκπαιδευμένο μηχανισμό διαχείρισης των έκτακτων συμβάντων, ο οποίος σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς πολιτικής προστασίας, θα ενεργεί άμεσα.

-Πώς σκοπεύετε να υποστηρίξετε την κοινωνική συνοχή και την ισότητα στην πόλη;

Δυστυχώς η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι παρόντα και στη δική μας πόλη. Θα εφαρμόσουμε ένα σύνθετο κοινωνικό πρόγραμμα που θα παράσχει στήριξη σε όλους τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Θα στηρίξουμε την εκπαίδευση των μαθητών  ευάλωτων οικογενειών και θα παράσχουμε ευκαιρίες απασχόλησης στους γονείς τους, ώστε να σταθούν οι οικογένειες αυτές στα πόδια τους.

-Ποια είναι η προσέγγισή σας στην πολιτική συνεργασίας με γειτονικούς δήμους ;

Η συνέργειες με τους γειτονικούς δήμους είναι απαραίτητες καθώς αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα όντας μέρη του ίδιου αστικού ιστού.

Η διαχείριση του ρεύματος της Πικροδάφνης είναι ένα παράδειγμα που απαιτεί την συνέργεια, όπως και η προστασία και η ανάπτυξη του Υμηττού σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ.

-Πόσο αισιόδοξος είστε για την εκλογή σας;

Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Οι συμπολίτες μου αντιλαμβάνονται, ολοένα και περισσότεροι, ότι τώρα έχουν επιλογή. Έχουν την επιλογή να απαλλαγούν από όλα αυτά τα πρόσωπα που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Πρόσωπα που άλλοτε με το παλιό και άλλοτε με το νέο τους προσωπείο, τους ζητούν να κλείσουν τα μάτια τους στη θλιβερή πραγματικότητα και να τους ψηφίσουν ξανά. 

Έχουν  την επιλογή να εμπιστευθούν νέους, άξιους ανθρώπους που έχουν την ικανότητα και τη θέληση να δουλέψουν ασυμβίβαστα και σκληρά, μεταμορφώνοντας την πόλη μας σε μια σύγχρονη πόλη.

Καλή επιτυχία υποψήφιε Δήμαρχε Δημήτρη Ευαγγέλου και να είστε σίγουρος κι εμείς θέλουμε μια Φωτεινή πόλη σε όλα τα επίπεδα.

Η Φωτεινή Πόλη του Δημήτρη Ευαγγέλου

Gogo Tsakoyani 

Εδώ θα βρείτε κάθε πληροφορία για την Ηλιούπολη Φωτεινή Πόλη 

www.fotinipoli.gr 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *