Θα συνεχίσω να δικαιώνω την ψήφο σας

Θα συνεχίσω να δικαιώνω την ψήφο σας

Ραλλία Χρηστίδου Βουλεύτρια Β3 Αθηνών Νότιος Τομέας 
“Θα συνεχίσω να δικαιώνω την ψήφο σας”

Λίγο πριν την κάλπη τι θα θέλατε να υπενθυμίσετε στον/στην ψηφοφόρο; 

Ρ.Χ Η αλήθεια είναι πως στα 4 χρόνια της διακυβέρνησης του καθεστώτος Μητσοτάκη η Δημοκρατία δέχθηκε ισχυρά και πρωτόγνωρα πλήγματα. Το ζήτημα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων αποτέλεσε την κορωνίδα μιας αντιθεσμικής εκτροπής και προσπάθειας ελέγχου όλου του πολιτειακού και πολιτικού συστήματος, προκειμένου να εδραιωθεί το καθεστώς. Ασυδοσία, συγκάλυψη, διαφθορά, απευθείας αναθέσεις και στρατός «γαλάζιων παιδιών» σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού ολοκληρώνουν την εικόνα για τη χειρότερη κυβέρνηση που βίωσε η χώρα από τα χρόνια της μεταπολίτευσης και μετά. Παρόλα αυτά,

το αντίκτυπο της άθλιας οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει φτάσει σήμερα η πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών θα βαρύνει καθοριστικά στην επιλογή των ψηφοφόρων.

Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια κάνουν κυριολεκτικά πάρτι και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει πέσει στα τάρταρα με τις έρευνες να κάνουν λόγο για μείωση έως και 40% σε σύγκριση με το 2019.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε συνειδητά να ευνοήσει τους λίγους και ισχυρούς έναντι της κοινωνικής πλειοψηφίας,

γεγονός που αποδεικνύεται με τα  υπερέσοδα στα δημόσια ταμεία για να επιδοτεί με αυτά την αισχροκέρδεια, όπως για παράδειγμα στην ενέργεια. Εκτός από τον τομέα της οικονομίας

έχουμε και την κατάρρευση του τομέα της υγείας, η οποία φάνηκε ξεκάθαρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας με αποτέλεσμα να είμαστε η χειρότερη χώρα σε αριθμούς θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Αυτά σίγουρα προβληματίζουν σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό σώμα  για το αν θα μπορούσε να αντέξει ακόμη μια 4ετία Μητσοτάκη.

Μήπως είστε “όλοι ίδιοι” ; Μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι είτε εσείς κυβερνήσατε είτε η ΝΔ δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Τι θα αλλάξει εάν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ρ.Χ Ε όχι δα και όλοι ίδιοι! Εν μέρει αυτή η αντίληψη εδράζεται στη συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος λόγω των άσχημων συνθηκών που βίωσαν οι πολίτες από τη χρεοκοπία στην οποία την οδήγησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις το 2010.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όμως κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, παρέδωσε ρυθμισμένο χρέος και ασφαλή οικονομικό διάδρομο για να πορευόμαστε έως το 2030

καθώς και  37 δις ευρώ στα ταμεία, πράγμα που δεν είχε προηγούμενο στη μεταπολιτευτική ιστορία.

Ασφαλώς και θα αλλάξουν πολλά εάν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές. Η αγωνία και ο αγώνας που δίνουν οι άνθρωποι της παράταξης μας, αλλά και του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, είναι για την ευημερία των πολλών και για την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Στο συμβόλαιο αλλαγής  υπάρχουν 11 άρθρα τα οποία θα κάνουν τη διαφορά στους πολίτες στις πρώτες ημέρες της νέας προοδευτικής κυβέρνησης.

Εξίσου σημαντική είναι η κατάργηση του δήθεν «επιτελικού κράτους» και η δημιουργία ενός «Κράτους-Οδηγού»

που θα καταστήσει τη δημόσια διοίκηση αποτελεσματική και φιλική προς τον πολίτη σε όλο το εύρος της. Ένα κράτος σύγχρονο, ισχυρό, δίκαιο και αποτελεσματικό που θα στέκεται απέναντι στην διαφθορά και την αναξιοκρατία, απέναντι στην αδικία και τις κοινωνικές ανισότητες.

Ένα Κράτος Οδηγό και υπηρέτη των λαϊκών αναγκών και όχι ένα Κράτος- Τιμωρό όπως το δήθεν Επιτελικό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σας έχουμε ακούσει σε πολλές ομιλίες να λέτε το «καθεστώς Μητσοτάκη» αντί για κυβέρνηση Μητσοτάκη και να μιλάτε για δήθεν «επιτελικό κράτος» και για fake αριστεία. Ε, δεν είναι λίγο υπερβολικό;

Ρ.Χ Καθόλου υπερβολικό. Υπήρξε μια σειρά μεθοδεύσεων που έγιναν αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, προκειμένου να μετατρέψουν το κράτος σ’ ένα τσιφλίκι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αρχή έγινε με τον ν.4622/19, όπου συστήνεται το επιτελικό κράτος με τον ΚΜ να κρατά για τον εαυτό του τον έλεγχο της δημόσιας ενημέρωσης και την ΕΥΠ.

Προσαρμόζει με τροπολογία τις διατάξεις για να περάσει ο διορισμός του διοικητή της ΕΥΠ ο σεκιουριτάς χωρίς πτυχίο κ.Κοντολέων.

Με τον ν.4637/19 αμνηστεύονται περισσότερα από 100 τραπεζικά στελέχη, αλλά και ο Φ. Μπίτζιος, εμπλεκόμενος στην υπόθεση Predator. Και, τέλος, με τον ν.4649 ανοίγει το δρόμο για να αλώσουν τα funds.

Το παζλ ολοκληρώνεται με ρουσφετολογικές προσλήψεις μια «γαλάζιας στρατιάς» σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες εδραίωσης του καθεστώτος.
Οι υπερεξουσίες και ο συγκεντρωτισμός προς το Μαξίμου το μετάτρεψαν σε ένα κέντρο ελέγχου κάθε θεσμικού μέσου από τα ΜΜΕ έως την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Αυτές οι ενέργειες παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και με την αποκάλυψή τους το «επιτελικό κράτος» έμεινε ένας τίτλος στα χαρτιά και η fake «αριστεία» αποδομήθηκε στο σύνολό της.

Πολλοί σας επικρίνουν για την εκλογή σας. Ότι δεν έχετε έργο στο κοινοβούλιο και σας προτείνουν να ξαναγυρίσετε στο τραγούδι. Τι απαντάτε σε αυτό;

Ρ.Χ Μάλλον όσοι το λένε δεν παρακολουθούν κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

Έχω τοποθετηθεί σε περισσότερα από 120 νομοσχέδια κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου,

στις οποίες δε περιλαμβάνονται οι τοποθετήσεις στις Επιτροπές που συμμετείχα όπως αυτή των Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Υποεπιτροπής για την καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης των Ανθρώπων.  2.404 ερωτήσεις στη διάρκεια της 4ετίαςφέρουν την υπογραφή μου και συμπεριλαμβάνομαι στους δέκα πιο δραστήριους βουλευτές από το σύνολο του κοινοβουλίου. Νομίζω πως το έργο μου μιλάει με στοιχεία από μόνο του.

Ποια είναι η δέσμευση σας σε περίπτωση που επανεκλεγείτε;  

Ρ.Χ Αντιλαμβάνομαι την πολιτική ως έναν αγώνα για τη ζωή όλων μας και θεωρώ ότι έχω δικαιώσει όσους επέλεξαν να τους αντιπροσωπεύσω το 2019.Η μαχητικότητα μου και η προσπάθεια που καταβάλω σ αυτήν την πορεία, αυξάνουν σε πολλαπλάσιο βαθμό την ευθύνη στο να στέκομαι επάξια στο ρόλο μου και στο χρέος μου να υπηρετώ στο εθνικό κοινοβούλιο.

Η δέσμευση μου είναι να συνεχίσω αυτή μάχη προκειμένου να συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις στην αποκατάσταση των αδικιών και των κοινωνικών ανισοτήτων. Μια μάχη που δίνω από το 2019 και να τη συνεχίσω με τους ίδιους όρους, δηλαδή με εντιμότητα, αξιοπρέπεια, επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά.

Καλή επιτυχία Ραλλία Χρηστίδου και να μην ξεχνάμε πως χρειαζόμαστε περισσότερες γυναικείες φωνές στο κοινοβούλιο.

Θα συνεχίσω να δικαιώνω την ψήφο σας

Γωγώ Τσακογιάννη 
Gogo Tsakoyani 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *