Ιδιωτική ασφάλεια πολυτέλεια ή αναγκαιότητα ?

Ιδιωτική ασφάλεια πολυτέλεια ή αναγκαιότητα ?

Ιδιωτική ασφάλεια πολυτέλεια ή αναγκαιότητα ?

Δεκατέσσερα χρόνια πριν το 2006 αντιμετωπίζοντας καρκίνο μαστού ήρθα αντιμέτωπη με το δημόσιο σύστημα υγείας.

Μετά από την θετική βιοψία ήρθα αντιμέτωπη με το να μην υπάρχει διαθέσιμο “κρεββάτι”. Ευτυχώς είχα ιδιωτική ασφάλεια και μέσα σε 3 μέρες χειρουργήθηκα.

Στο δημόσιο νοσοκομείο με κάλεσαν να χειρουργηθώ ΕΞΗ μήνες αργότερα. Τότε βρέθηκε κρεβάτι και ήρθε η σειρά μου. Είχαν αρχίσει ξαναβγαίνουν τα …μαλλιά μου και η περιπέτειά μου είχε τελειώσει.
Δεν έχω κάτι εναντίον των γιατρών και του προσωπικού των δημοσίων νοσοκομείων. Αυτά όμως είχαν. Επικίνδυνη  χρονοκαθυστέρηση στο πρόβλημα υγείας μου!!!
Έχουμε εξαίρετους γιατρούς και στα δημόσια νοσοκομεία. Το 2006 όμως δεν είχαμε …κρεββάτια!!!

Η Κατερίνα Κουμπή είναι ασφαλιστικός διαμεσολαβητής. Θα μας ενημερώσει πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία μας μπροστά σε ένα αναπάντεχο και πόσο κοστίζει σήμερα?

– Κατερίνα, με αφορμή ότι η 25η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου μαστού θα ήθελα να μας ενημερώσεις για την συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στην πρόληψή του.

– Γωγώ, θα ήθελα να σ’ ευχαριστήσω γι αυτήν την ευκαιρία που μου δίνεις. Να ενημερώσω τις γυναίκες για την σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και για το ποσό απαραίτητη είναι η ιδιωτική ασφάλιση για την διενέργεια τους.

Ο καρκίνος μαστού αποτελεί το συχνότερο είδος καρκίνου στην γυναίκα του δυτικού πολιτισμού και η δεύτερη αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να προστατέψουμε την υγεία μας με τον πιο αποτελεσματικό και σωστό τρόπο.

– Θα θέλαμε να μας επισημάνεις ποια είναι τα «βήματα» για να ασφαλιστούμε ολοκληρωμένα και σωστά και τι πρέπει να προσέξουμε για να μην κάνουμε λανθασμένες κινήσεις.

-Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μια ασθένεια η οποία περιλαμβάνεται σε όλα τα συμβόλαια υγείας όλων των ασφαλιστικών εταιρειών και αποζημιώνεται σύμφωνα με τους όρους και τις παροχές του εκάστοτε συμβολαίου. Λόγω της συχνότητας των εξετάσεων που πρέπει να διενεργούνται όπως μαστογραφία, υπέρηχος, μαγνητική τομογραφία κ.λ.π. είναι σημαντικό να έχουμε ένα πακέτο έξω νοσοκομειακών καλύψεων. Όπου παρέχουν την δυνατότητα διενέργειας ενός ετήσιου προληπτικού ελέγχου σε συνεργαζόμενα ιδιωτικά κέντρα ή ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Έπειτα, θα πρέπει να προχωρήσουμε στο νοσοκομειακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλες τις δαπάνες για νοσηλεία σε Ιδιωτικό ή και Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τις αμοιβές των γιατρών, των φαρμάκων, τα έξοδα όλων των θεραπειών που χρειάζονται (χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες, κ.λ.π.). Επίσης και επιδόματα (χειρουργικά, επιδόματα μη χρήσεως κ.λ.π.).

– Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό. Προβλέπεται σήμερα η κάλυψη αισθητικής επανορθωτικής αποκατάστασης μετά την μαστεκτομή; Εγώ όταν χειρουργήθηκα έκανα άμεση αποκατάσταση κάτι το οποίο με βοήθησε πολύ ψυχολογικά.

– Τα περισσότερα συμβόλαια υγείας αποζημιώνουν την αποκατάσταση μαστού με γνώμονα το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ψυχοσύνθεση της γυναίκας που βιώνει αυτή την κατάσταση.

Γι’ αυτό τον λόγο προβλέπεται η κάλυψή της στο 100% των δαπανών.

-Υπάρχει η δυνατότητα ασφάλισης για γυναίκες που έχουν νοσήσει στο παρελθόν από καρκίνο του μαστού να ασφαλιστούν χωρίς εξαίρεση;

– Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί προγράμματα από συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες που καλύπτουν όλες τις προϋπάρχουσες ασθένειες μετά το 1ο έτος συμπλήρωσης της ασφάλισης. Σε αυτές περιλαμβάνεται και ο καρκίνος του μαστού. Τα θεωρώ από τα πιο «δυνατά» προγράμματα της ασφαλιστικής αγοράς γιατί με την απόκτηση τους έχουν πια όλοι δικαίωμα ασφάλισης και κάλυψης των αναγκών τους.

-Πόσο “ακριβή” είναι μια ασφάλεια υγείας?

Ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα προσαρμόζεται πάντα με την οικονομική κατάσταση και τις ανάγκες του πελάτη. Γι’ αυτό το λόγο δεν είναι ακριβό, ούτε απαγορευτικό αλλά ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

Mια γυναίκα μπορεί να ξεκινήσει να ασφαλίζεται από 60 ευρώ το μήνα

και επίσης είναι σημαντικό να πούμε πως όσο βρίσκεται σε νεαρότερη ηλικία και χωρίς θέματα υγείας τόσο καλύτερο είναι γι’ αυτήν γιατί θα έχει πλήρης κάλυψη, χωρίς εξαιρέσεις.

Κατερίνα Κουμπή
Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής
τηλ. 210 677 5706
InsuranceButton.gr 

 

Μην περιμένετε ένα αναπάντεχο να σας χτυπήσει την πόρτα. Αν μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε αυτό το έξοδο μην το σκέφτεστε.
Εγώ ήμουν κατά της ιδιωτικής ασφάλειας τη θεωρούσα περιττό έξοδο. Με πολύ προσπάθεια με έπεισε τότε ο σύζυγός μου.

Τελικά η ιδιωτική μου ασφάλεια ήταν το καλύτερο δώρο και η Σωτηρία μου όταν μου χτύπησε την πόρτα ο καρκίνος μαστού!!!

Ιδιωτική ασφάλεια πολυτέλεια ή αναγκαιότητα ?
Gogo Tsakoyani 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *