Καλλίγραμμα σώματα και χοντρή καρδιά

Καλλίγραμμα σώματα και χοντρή καρδιά

Ένα ζήτημα που μας απασχολεί, ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μας είναι τα κιλά. Ειδικά εάν μείνουμε στο γεγονός ότι πολλές φορές κρινόμαστε για αυτό. Και σαφώς αναφέρομαι στα παραπάνω κιλά.

Επί χρόνια λοιπόν βομβαρδιζόμαστε από στερεότυπα μέσω της τηλεόρασης και των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μοντέλα καλλίγραμμα, φορούν κάτι απλό και μοιάζουν Θεότητες. Τρώνε επίσης ότι πιο λαχταριστό υπάρχει και μένουν αψεγάδιαστες.

Αγαπημένες μου γυναίκες η αλήθεια είναι ότι όλες θα θέλαμε να είμαστε ένα αγγελάκι της Victoriasecret.Αλλά είναι τόσο σημαντικό αυτό; Ας μιλήσουμε για ρεαλισμό.

Σαν καθηγήτρια φυσικής αγωγής έχω δει από μικρές ακόμα ηλικίες να επικρατεί bullying για το θέμα των κιλών. Συνήθως μέσα σε ένα μάθημα γυμναστικής στα σχολεία, όταν έλεγα στα παιδάκια να γίνουν ζευγάρια, αυτά που «ξέμεναν» ήταν τα «χοντρά».

Ερώτημα. Ένα παιδί τι καταβολές έχει από την οικογένειά του για να ακυρώσει με αυτό τον τρόπο ένα άλλο παιδί; Μήπως βλέπει το μπαμπά του να ακυρώνει με τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο λόγο την μαμά του; Φυσικά λοιπόν θα πούμε ότι η οικογένεια παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Συνήθως αυτό που οδηγεί έναν άνθρωπο να σηκώσει άμυνες και να «επιτεθεί» λεκτικά είναι το ξένο από αυτόν. Ή το εντελώς όμοιο που βιώνει και δεν το θέλει άλλο.

Συνεχίζω λοιπόν, περνώντας στους ενήλικες. Και εδώ θα μιλήσουμε με αλήθειες. Έχοντας παραπάνω κιλά, σίγουρα έχουνε ζήσει άσχημες καταστάσεις. «Μπα, αυτός δεν με θέλει, γουστάρει τις αδύνατες», «Δεν χωράω γαμώτο πια σε αυτό το τζιν», «Με χώρισε γιατί πήρα κιλά», «Είμαι χοντρή! Δεν μπορώ να αντικρίσω τον εαυτό μου στον καθρέφτη» και άλλα πολλά.

Εστιάζουμε λοιπόν στην κατάσταση που μας πονά, χωρίς όμως να βλέπουμε το πρόβλημα.

Και το ονομάζω πρόβλημα γιατί;  Όταν γνωρίζουμε λοιπόν το πρόβλημα, σίγουρα βρίσκουμε και τη λύση. Μπαίνουμε λοιπόν σε μια διαδικασία αλλαγής. Και σταδιακά τα παρατάμε. « όχι όχι, δεν λειτουργεί», «καλέ έχω κάνει τόσες δίαιτες και δεν έχω αποτέλεσμα» «Εγώ δεν χάνω, έχω θυρεοειδή».
Έσω λοιπόν ξεκινά ο νους μας να ψεύδεται. Φυσικά και λειτουργεί εάν γίνουν σωστά βήματα προς το αποτέλεσμα. Φυσικά και χάνεις πιο αργά από κάποιον που δεν έχει θέμα με τον θυρεοειδή, αλλά αν κάνεις ότι χρειάζεται θα χάσεις.
Όλα μα όλα ξεκινούν από τον νου μας κούκλες! Πήρες κιλά! Πολλά!!! Ξέχασες πως ήταν ο εαυτός σου χωρις αυτά τα κιλά να είναι σαν βαρίδια στα πόδια σου. Άλλο… Ήσουν εκ γενετής ευτραφής. Συνήθισες να ζεις έτσι. Μπήκες στην διαδικασία να σκεφτείς πώς θα ήταν αν;;; Πώς θα ζούσες από εδώ και πέρα αν ξεφορτωνόσουν αυτά τα κιλά;  Σας το λέω με μεγάλη σιγουριά και το υπογράφω.

Ο ΝΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ξεκινήστε λοιπόν να σκέφτεστε, να οραματιζεστε, για 2 λεπτά ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ, πως θα ήσασταν 15 κιλά μείον. Πώς θα ξυπνάω το πρωί; Πώς θα περπατάω; Πώς θα κάνω ερωτά με τον σύντροφο μου; Πώς θα νιώθω όταν θα αγοράζω ρούχα που αλήθεια με ξετρελαίνουν;
Ο εγκέφαλος μας λοιπόν, αρχίζει και μπαίνει σε μια διαδικασία. Το πιο μαγικό είναι ότι δημιουργούνται νέοι νευρώνες και ξαφνικά αρχίζουμε να κάνουμε πράγματα που μας φέρνουν πιο κοντά στο αποτέλεσμα. Χωρίς καν συνειδητά να το έχουμε καταλάβει.
Βήμα δεύτερο. «Μα, δεν έχω στόχο, δεν έχω κίνητρο». Εδώ λοιπόν θα σας πω ότι, ειλικρινά δεν χρειάζεται.

Σήκω από τον καναπέ σου και μπες στη δράση. Χωρίς κίνητρο. Απλά κάνε ένα πρώτο βήμα προς την αλλαγή.

Σιγά σιγά θα βρίσκετε κίνητρα, λόγους που θα σας δυναμώνουν. Και κάθε μέρα χωρίς να το καταλάβετε θα είστε ένα βήμα πιο κοντά. Βήμα τρίτο. Συλλογική βοήθεια. Να ξέρετε ότι το πιο σημαντικό είναι να απευθυνθείτε σε ανθρώπους που έχουν τη γνώση. Καθηγητές φυσικής αγωγής, διατροφολόγους και συμβούλους ψυχικής υγείας. Πάλι μόνοι σας θα τα καταφέρετε απλά θα έχετε δίπλα σας ανθρώπους που θα σας φωτίζουν το σωστό μονοπάτι. Βήμα τέταρτο! Και το πιο σημαντικό.

Αποκόψτε διώξτε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας.

«Εισαι χοντρή», «καλά πως έγινες έτσι;», «ρε πάλι τρως;». Τέτοια πράγματα ΜΑΚΡΥΑ. Ειλικρινά βλάπτουν περισσότερο από όσο φαντάζεστε. Αν είναι να κάνετε την αλλαγή, να την κάνετε για ΕΣΑΣ. Για να έχετε ένα υγιές σώμα. Το σώμα μας είναι ο ναός μας. Τέλος, μην σκύβεις καλή μου πότε το κεφάλι. Εγώ σε αγαπώ, ΕΤΣΙ!

Σε αυτούς που σε λένε χοντρή απάντησε. «Είμαι! Αλλά και αν γίνω αδύνατη, πάντα θα ‘χω μια καρδιά χοντρή για να αγαπώ και να χωρά ακόμα και εσένα!»

Καλλίγραμμα σώματα και χοντρή καρδιά

Έλενα Γκαραμέτση

Καθηγήτρια φυσικής αγωγής και αθλητισμού ΔΠΘ

Wellness coacher.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty + four =