Μ΄ Αγαπώ κι ένα SOSίβιο χρωστάμε στον εαυτό μας

Μ΄ Αγαπώ κι ένα SOSίβιο χρωστάμε στον εαυτό μας

Μ΄ Αγαπώ κι ένα SOSίβιο χρωστάμε στον εαυτό μας

Δυο βιβλία γραμμένα από δυο διαφορετικές γυναίκες. Γωγώ Τσακογιάννη και Άννα Λαμπροπούλου. Αντιμετώπισαν και οι δυο καρκίνο μαστού. Μέσα από τα βιβλία τους διαφορετικά η κάθε μια, περνούν σπουδαία μηνύματα που αφορούν όλες τις Γυναίκες.

μ'αγαπώ

Μ’ Αγαπώ είναι μια βίβλος αισιοδοξίας και αξίζει να διαβαστεί από όλες τις Γυναίκες. Αυτοσαρκαστικό, αληθινό, τρυφερό και πάνω από όλα Δυνατά Γυναικείο.
Η συγγραφέας Γωγώ Τσακογιάννη είναι δεκατέσσερα χρόνια survivor

-Έγραψα το Μ΄ΑΓΑΠΩ και το αφιερώνω σε όλες τις Γυναίκες ασχέτως αν έχουν  περάσει καρκίνο μαστού.

Θεωρώ πως οι Γυναίκες δεν αγαπάμε τον εαυτό μας. Τον ξοδεύουμε για να ικανοποιούμε τις ανάγκες των γύρω μας. Μας έπεισαν πως μόνο έτσι θα αγαπηθούμε και θα γίνουμε αποδεκτές. Έτσι ξεχάσαμε εμάς και τις επιθυμίες μας. Φτάσαμε να στραφούμε εναντίον και του ίδιου μας του φύλου.

Αρκετές από εμάς το καταλάβαμε νωρίς. Οι περισσότερες όμως εξαντλούνται προσπαθώντας να αγαπηθούν μέσα από την προσφορά και την ικανοποίηση του περίγυρου.
Οι γυναίκες από φύση μας προσφέρουμε, πρώτα πρώτα …ΖΩΗ. Όμως ας αγαπήσουμε κι εμάς. Με τις ομορφιές και τις ατέλειές μας.

Μια στις 7 γυναίκες θα αντιμετωπίσει καρκίνο μαστού και πιθανά μια μαστεκτομή. Αυτό αρκετές θα τις διαλύσει κι ας μην το παραδεχτούν ανοιχτά κι ας κάνουν αποκατάσταση.
Μέσα από την εμπειρία μου θέλω να βεβαιώσω κάθε γυναίκα πως είναι ένα απροσδόκητο το οποίο δεν μπορεί να σου πάρει τίποτα αν εσύ δεν του το παραχωρήσεις.

Η θηλυκότητά σου δεν εξαρτάται από την αποδοχή του αρσενικού. Βασίζεται σε σένα. Αγάπησέ σου και θα δεις όλα να αλλάζουν.

Κάνε τον καρκίνο μαστού, που απρόσκλητα σε επισκέφθηκε, μια ευκαιρία για αντιπαράθεση και Νίκη.
Νίκησε τους φόβους σου με χιούμορ και αποδοχή. Ξαναγεννήσου και ζήσε από την αρχή για σένα. Κάνε ότι ανέβαλες και δώσε ότι σου άξιζε ανέκαθεν αλλά το θυσίαζες. Συνέχισε να προσφέρεις αλλά κάνε το πρώτα για σένα.

Αγαπώ τις Γυναίκες και αν μπορούσα να απλώσω το χέρι μου να σηκώσω απ τα “κάτω” της κάθε μια θα το έκανα. Το Μ’ Αγαπώ δεν περιορίζεται στην περιπέτειά μου με τον καρκίνο μαστού. Βγάζω ένα-ένα τα ρούχα της ψυχής μου και εκτίθεμαι με αυτοσαρκασμό και διάθεση να επικοινωνήσω.

Μ’ Αγαπώ για αυτό που είμαι. Θέλω να ξέρει ο απέναντί μου γιατί με αγαπά ή με αντιπαθεί. Γεννηθήκαμε για να απολαύσουμε ό, τι αγαπάμε. Όχι μόνο να υπηρετήσουμε αλλά να συμπορευτούμε μαζί του. Να χαρούμε χωρίς να χαθούμε εμείς και τα “θέλω” μας μέσα σε άλλες υπάρξεις. Πώς αλλιώς θα το πετύχουμε αν δεν αγαπήσουμε πρώτα εμάς. Η επιβεβαίωση και η αποδοχή από όπου κι αν προέρθουν είναι καλές αλλά …

Ένα bravo έχεις πραγματικά ανάγκη, αυτό που θα δώσεις εσύ στον εαυτό σου.

Γωγώ Τσακογιάννη

SOSίβιο

SOSίβιο ένα  βιβλίο που κρύβει σοφίες και αξίζει να διαβαστεί από γυναίκες και άντρες. Μας λέει τα αυτονόητα που έχουμε ξεχάσει. Η Άννα Λαμπροπούλου βίωσε καρκίνο μαστού το 2014 και εξακολουθεί να τον αντιμετωπίζει μιας και είναι μεταστατικός. Με τη φράση “Να τι μου έμαθε ο καρκίνος” τελειώνει κάθε κεφάλαιο του βιβλίου της. Διαβάζοντας το ξανά και ξανά νοιώθεις πραγματικά να σε συνεπαίρνει η διάθεση να Ζήσεις ουσιαστικά. Νομίζω πρέπει να λειτουργεί μαζί με τον πρωινό μας καφέ σαν ουσιαστικό “ξύπνημα” για να αδράξουμε τη μέρα και τη Ζωή.

– Υπάρχει Ζωή μετά το μεταστατικό καρκίνο !

Είναι το πρώτο που θέλω να πω στον κόσμο και να εμψυχώσω ιδιαίτερα τις γυναίκες που τον αντιμετωπίζουν. Ο καρκίνος μου υπενθύμισε αυτά που γνώριζα και στην πορεία της ζωής είχα αμελήσει.

Ο καρκίνος σαν δάσκαλος ήρθε να με μου μάθει από την αρχή τα αυτονόητα.
“Μην χαλιέσαι για καταστάσεις που δεν αξίζουν. Μην κατηγορείς συνέχεια τον εαυτό σου για τα λάθη σου. Μην βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο αλλά μισογεμάτο. Μην γεμίζεις την καρδιά σου με παράπονα, ανησυχίες και άσχημα συναισθήματα”.

Τίποτα δεν ήταν και δεν είναι δεδομένο για κανέναν μας. Αυτό θέλω να ψιθυρίσω στο αυτί του κάθε ανθρώπου αλλά και δυνατά να φωνάξω σε όσους αντιστέκονται. Ζήστε τη Ζωή σας όμορφα και μην αφήνετε τα ανούσια “πρέπει” να σας την κλέβουν.
Όπως έκανα πάντα στη ζωή μου έτσι και αυτή τη δύσκολη περίοδο κατέγραψα σκέψεις και συναισθήματα.

Ένοιωθα σαν να με άρπαζε ένα τεράστιο κύμα και με βούλιαζε μέσα στον ωκεανό. Ένιωθα ότι δεν υπήρχε τίποτα δίπλα μου για να αρπαχτώ και να μην βουλιάξω. Ώσπου κατάλαβα ότι υπήρχε ένα SOSίβιο, η ίδια η Ζωή.  Ο καρκίνος λοιπόν με έκανε να εκτιμήσω την ίδια την ζωή και να γίνω και συγγραφέας θα έλεγα.

Η ίδια η ασθένεια λειτούργησε ως το σωσίβιό μου. Μου χτύπησε το καμπανάκι και μου είπε «εεε,  εσύ! Μήπως κάνεις κάτι λάθος; Για μηδένισε και ξεκίνα από την αρχή!» Και έτσι ξεκίνησε αυτό το καινούριο ταξίδι για μένα.

Τον καρκίνο κάποιοι τον αποκαλούν “Το Θεριό”, κάποιοι άλλοι τον λένε «Το Τέρας», υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν να τον ξορκίσουν. Για μένα, ήταν και είναι μια κραυγή απελπισίας για Ζωή. Το σώμα κι η ψυχή εκπέμπουν SOS για τη Ζωή. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να πιαστώ από αυτό το SOSίβιο και να επιπλεύσω.

Αν καταφέρω έστω και μια γυναίκα να βοηθήσω με αυτό το βιβλίο, να δει τον καρκίνο με διαφορετική ματιά, να δει την ζωή κατ’ επέκταση με διαφορετική ματιά, έχω πετύχει τον σκοπό μου.

Άννα Λαμπροπούλου

 

Μ΄Αγαπώ και SOSίβιο έχουν και τα δυο την τιμητική αιγίδα της Unesco και είναι εκδόσεις Gogo TSAKOYANI ltd
Η τιμή τους είναι 10 και 8 ευρώ αντίστοιχα και μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και αλυσίδες βιβλιοπωλείων.

Μ΄ Αγαπώ κι ένα SOSίβιο χρωστάμε στον εαυτό μας

 

Ελισάβετ Ψαράκου
Εκδότρια
Gogo Tsakoyani LTD

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *