Μην προστατεύεις τον θύτη σου

Μην προστατεύεις τον θύτη σου

Μην προστατεύεις τον θύτη σου

Κακοποίηση και συνέπειες. Πώς μπορούμε να γνωρίσουμε ποιες είναι αυτές και πως να τις διαχειριστούμε

Πρώτα κάνουμε μια ανασκόπηση. Πόσο λάθος ήμασταν που αφήσαμε χώρο στον θύτη να μας κακοποιήσει κι εμείς εξακολουθούσαμε να το ανεχόμαστε με κλειστά μάτια.

Τον δικαιολογούσαμε πιστεύοντας πως θα άλλαζε. Από την άλλη προστατεύαμε αυτόν τον άνθρωπο από τα μάτια και τ αφτιά του κόσμου, νομίζοντας ότι έτσι θα καταλάβει ότι τον αγαπάμε και θα σταματήσει να φέρεται βίαια. Δυστυχώς του δίναμε μεγαλύτερη δύναμη.

Μάθαμε να ζούμε μέσα από βίαιες σχέσεις συνηθίζοντας στην ιδέα συγχρόνως  νοιώθοντας ντροπή και φόβο να πούμε τι μας συνέβη.

Ο κόσμος κάποιες φορές, περισσότερο κρίνει παρά βοηθάει προξενώντας μας το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Οι άνθρωποι που πάσχουν ή που τους γεννιέται αυτό το συναίσθημα έχουν συμπτώματα παρόμοια με τους ανθρώπους που υποφέρουν από διαταραχή μετατραυματικού στρες. Όπως εφιάλτες, δυσκολία συγκέντρωσης, σύγχυση, αυξημένη δυσπιστία, και δυσάρεστες αναδρομές στο παρελθόν.

Γίνονται “ίδιοι” με το θύμα υποσυνείδητα (κάτι σαν πλύση εγκεφάλου). Τους ελκύει όλο αυτό και το περνάνε μέσα τους ως ένα  δυνατό συναίσθημα αγάπης, προσοχής και διεκδίκησης, μια ψευδαίσθηση που γίνεται ουσία..

Θέλοντας να πληρώσει ο θύτης για το κακό που μας προκάλεσε ψάχνουμε να βρούμε τρόπο τον πονέσουμε. Μέγα λάθος, έτσι δεν κερδίζουμε τίποτα.

Αντιθέτως μεγαλώνουμε τον πόνο μέσα μας, γινόμαστε “τέρατα” και συνεχίζουμε να ζούμε μια αρρωστημένη κατάσταση. Πολλαπλασιάζοντας τα αρνητικά συναισθήματα που μας προκάλεσε και μια τεράστια ανασφάλεια για τον κόσμο, που μας κλειδώνει σ’ ένα κουτί χωρίς αέρα, γεμάτους αβεβαιότητα για την υπόλοιπη ζωή μας.

Χάνουμε την ενσυναίσθηση των πραγμάτων και των πράξεών μας, ζώντας σ’ έναν λαβύρινθο με αδιέξοδο, κάνοντας συνέχεια κύκλους μέσα σε μια κατάσταση τρέλας και ψυχικής αρρώστιας.

Όλο αυτό κάποια στιγμή γίνεται συνήθεια , τρόπος αντιμετώπισης προς τους άλλους και τοξικό για εμάς τους ίδιους πρώτα.

Μην υποκύψετε και μην αφεθείτε σε κάτι τέτοιο γιατί υπογράφετε μια βασανιστική ποινή αργού θανάτου.

Φεύγουμε μακριά, χωρίς δεύτερες σκέψεις από το πρώτο δείγμα λεκτικής ή σωματικής βίας, ακόμα και παρενόχλησης. πριν γίνουν πιο βίαιες και επικίνδυνες οι καταστάσεις.

Δεν αφήνουμε κανέναν να μας  κακοποιήσει λεκτικά, σωματικά και ψυχικά. Εμείς αποφασισμένα θα προστατέψουμε την ψυχική πνευματική και σωματική μας υγεία αποτρέποντας ότι μπορεί να μας καταστρέψει.

Μην προστατεύεις τον θύτη σου

By – Alex Pliada

4 thoughts on “Μην προστατεύεις τον θύτη σου

  1. Pingback: Τη σκότωσε γιατί έτσι ήθελε

  2. Pingback: Μην προστατεύεις τον θύτη σου - PrettyDose

  3. Pingback: Πόσο εθισμένη είσαι στις τοξικές σχέσεις; - PrettyDose

  4. Pingback: Πόσο εθισμένη είσαι στις τοξικές σχέσεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *