Οι γυναίκες είναι εξυπνότερες και ικανότερες από τους άντρες

Οι γυναίκες είναι εξυπνότερες και ικανότερες από τους άντρες

Οι γυναίκες είναι εξυπνότερες και ικανότερες από τους άντρες

μου είπε ο μπαμπάς μου όταν ήμουν 7 χρονών. Ήταν η καλύτερη κληρονομιά που μου άφησε σε μια φαλλοκρατική κι ανδροκρατούμενη κοινωνία. Που τα κοριτσάκια εκπαιδεύονται να υπακούν, να ανέχονται, να σιωπούν και να υποφέρουν μόνο και μόνο για να αποχτήσουν την εύνοια του κάθε “αφέντη”, το διαπίστωσα μεγαλώνοντας.

“Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους”
ήταν το πρώτο “παιδικό” τραγουδάκι που μου έμαθε όταν ξεκίνησα να μιλώ.
Με έκανε να αγαπήσω τις όπερες τη βυζαντινή μουσική τον Μίκη τον Μάνο τον Τσιτσάνη.  Αχ αυτή η “Συννεφιασμένη Κυριακή”. Μέχρι τα 15 μου είχα διαβάσει όλο τον Λουντέμη αρκετό Καζαντζάκη και Καβάφη.

Πάντα τον υπερασπιζόμουν όταν η μαμά μου θύμωνε και γκρίνιαζε πως δεν είχαμε άλλο χώρο στο σπίτι για τα βιβλία που συνεχώς αγόραζε. Και απορούσα πώς ένας θέση αριστερός ερωτεύτηκε πιστά μια ξανθιά χουντοβασιλικιά που της άρεσαν τα πανηγύρια, τη μαμά μου. 

Του Χρωστάω τη Βάση μου 

Οι γυναίκες είναι εξυπνότερες και ικανότερες από τους άντρες
Ευχαριστώ μπαμπά δεν ξέχασα κάτι, τα θυμάμαι όλα

“Τοὺς Λαιστρυγόνας καὶ τοὺς Κύκλωπας,
τὸν ἄγριο Ποσειδώνα δὲν θὰ συναντήσεις,
ἂν δὲν τοὺς κουβανεῖς μὲς στὴν ψυχή σου,
ἂν ἡ ψυχή σου δὲν τοὺς στήνει ἐμπρός σου.”

Gogo Tsakoyani 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *