Πάσχα στη χρονιά του κορονοϊού

Πάσχα στη χρονιά του κορονοϊού

Πάσχα στη χρονιά του κορονοϊού! Μεγάλο σεβασμό έχω για κάθε θρησκευτικό συναίσθημα και αναγνωρίζω το δικαίωμα του «λατρεύειν».

Φέτος με τον κορονοϊό και τον εγκλεισμό δυσκόλεψε  η κατάσταση. Xωριστήκαμε σε στρατόπεδα αυτών που θέλουν τα μεγάφωνα των εκκλησιών στη διαπασών να μεταδίδουν θείες λειτουργίες και delivery στην πόρτα το Αγιο Φώς, και των άλλων που δεν τους νοιάζει το ένα ούτε το άλλο. Μια χαρά μέχρι εδώ αν δεν υπήρχαν κάποιες κορώνες και από τις δυο μεριές!!!

«Αντίχριστοι και θεοσεβούμενοι» λοιπόν, και με το στανιό πρέπει να ανήκεις κάπου. Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι να παραλάβω Άγιο Φως λες και είναι πίτσα. Αλλά δεν συμφωνώ και με αυτούς που κράζουν αυτούς που πιστεύουν στην αγιότητα του φωτός και τη θέλουν με φαναράκι στην πόρτα τους.

Θέλω όμως να μοιραστώ τη Χαρά μου που ΔΕΝ θα σφαχτούν φέτος τόσα πολλά αρνάκια, επειδή λόγο καραντίνας δεν θα έχουν πού να τα σουβλίσουν!!!

Επιτέλους ένα Πάσχα Αγάπης προς τα Ζώα, εκείνα τα υπέροχα αγνά πλασματάκια που μόνο χορταράκι τρώνε! Δεν στερούν από καμία ζωντανή ύπαρξη τη Ζωή αλλά παρόλα αυτά εμείς τους στερούμε τη δική τους!!!

Σιγά μην είπε ο Χριστός σουβλίστε αρνιά και γιορτάστε την Ανάστασή μου!!! Πώς μπορούμε και εναγάγουμε σχεδόν κάθε θρησκευτική γιορτή σε λουτρό αίματος? Τι γιορτάζουμε τελικά και πώς το γιορτάζουμε? Δεν θα ήθελα να είμαι ζώο και τρέμω στην ιδέα σε επόμενη ζωή –αν υπάρχει- να είμαι το ζώο κάποιου άλλου πλάσματος! Πλάσματος που μια χαρά θα με εκτρέφει,θα σφάζει τα μωράκια μου στο τέλος κι εμένα για να γιορτάσει τα γενέθλιά του, τη βάφτισή του, το Πάσχα του το Χριστούγεννό του κλπ κλπ.  

Όχι ΕΓΩ δε θέλω άγιο φως, δε θέλω και μεγάφωνα με λειτουργίες. Γιατί το μήνυμα του Χριστού που εικάζουν ότι θέλουν να περάσουν έχει χαθεί στους πολέμους στην καθημερινότητά μας και στο πώς φερόμαστε σε άλλα όντα πιο αδύναμα από μας τα «Ζώα». ΕΣΕΙΣ θα κάνετε το δικό σας σωστό και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να ζούμε κάνοντας χώρο ο ένας στον άλλο. Μπορούμε να υπάρχουμε με τις ιδιαιτερότητές μας τις πεποιθήσεις μας και τις αρχές μας !!! Ακόμα και στο πάσχα στη χρονιά του κορονοϊού, βασικότερο όλων είναι η Αγάπη !!!

Gogo Tsakoyani

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × five =