Πρώτα η Ηλιούπολη σταθερά με τον Στάθη

Πρώτα η Ηλιούπολη σταθερά με τον Στάθη

“Πρώτα η Ηλιούπολη σταθερά με τον Στάθη”  Ψυρρόπουλο , ο υποψήφιος δήμαρχος μας παρουσιάζει το πρόγραμμά του.

Στάθη, πώς βλέπεις σήμερα την κατάσταση στην πόλη και πώς κρίνεις την παρουσία της σημερινής Δημοτικής Αρχής;

Παρουσία της Δημοτικής Αρχής; Με συγχωρείτε, αλλά

εγώ βλέπω παντελή ΑΠΟΥΣΙΑ, η οποία έχει στοιχήσει στον Δημότη Ηλιούπολης την υποβάθμιση της πόλης του

έλλειψη υποδομών, κοινωνικής πολιτικής, χωρίς κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα που η Ηλιούπολη λόγω του μεγάλου έργου στο Ελληνικό καλείται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.
Μέχρι πριν τέσσερα χρόνια, η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» ήταν η παράταξη των έργων με σχέδιο & όραμα και η Ηλιουπολίτισσα και ο Ηλιουπολίτης το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Η μεγάλη διαφορά από τότε είναι ότι σήμερα έχουμε έναν Δήμαρχο που δε γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης του και λειτουργεί με επικοινωνιακές μεθοδεύσεις, πιστεύοντας ότι για δεύτερη φορά θα ξεγελάσει τους δημότες.

Έναν ολόκληρο χρόνο όταν εξελέγη δήμαρχος ασχολούνταν με μεταγραφές στελεχών της δικής μας παράταξης που είχε την πλειοψηφία τότε. Με ανταλλακτικές σχέσεις και συμφεροντολογικές συμμαχίες που δεν έχουν θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση ενός Δήμου με τόσο οικογενειακό χαρακτήρα όπως είναι ο δικός μας.

Ως δημότης της Ηλιούπολης που τόσο λατρεύω θέλω να βλέπω την πόλη μου να εξελίσσεται, να νιώθω ασφαλής, να βλέπω προοπτική, να είναι καθαρή και φροντισμένη.

Να εφαρμόζονται καινοτομίες που έχουν σχέση με την καθημερινότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και όχι χάριν επικοινωνιακών αναγκών με στόχο να εξαπατήσουν τις Ηλιουπολίτισσες και τους Ηλιουπολίτες.
Θέλουμε ως παράταξη να γίνει η Ηλιούπολη ένας Δήμος-πρότυπο παραδειγματικός, να εκπαιδευτούν οι επόμενες γενιές σε πρωτοποριακές μεθόδους ανακύκλωσης, στην ιδέα του εθελοντισμού, στην αξιοποίηση των δημοτών που θέλουν να προσφέρουν στις κοινωνικές υπηρεσίες, να είναι η Ηλιούπολη ένας τόπος για να ζεις και όχι πέρασμα για να μεταβείς σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Φοβάμαι ότι μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλές εκπλήξεις. Εμείς ως παράταξη παραδώσαμε τα ταμεία του Δήμου με 6.000.000 διαθέσιμα.

 –Με ποια κριτήρια συγκροτήθηκε το ψηφοδέλτιό σου;

 Μόλις ανέλαβα τα ηνία μιας ιστορικής παράταξης όπως είναι ο συνδυασμός «Πρώτα η Ηλιούπολη» βάλαμε πολύ ψηλά τον πήχη. Και αυτό γιατί η παράταξη είχε ήδη σημαντικές βάσεις και έπρεπε να δίνουμε το ισχυρό «παρών» στα δημοτικά συμβούλια, ενάντια σε αποφάσεις και τακτικισμούς του νυν δημάρχου που θα κόστιζαν πολύ στις Ηλιουπολίτισσες και τους Ηλιουπολίτες.
Αυτό λοιπόν που έπρεπε να σκεφτούμε δεν ήταν να δημιουργήσουμε τη τελευταία στιγμή ένα ψηφοδέλτιο, αλλά να συγκροτήσουμε μία πραγματική ομάδα με όλα τα χαρακτηριστικά που την συγκροτούν και τη δένουν καθημερινά όλο και περισσότερο.
Να σας το πω απλά:

ψάχναμε ανθρώπους που αγαπάνε την πόλη τους και δεν σκέφτονται να την εκμεταλλευτούν.

Θέλαμε ανθρώπους που ήταν αποφασισμένοι να αλλάξουν την κατάντια και την υποβάθμιση στην οποία έχει περιέλθει δυστυχώς η Ηλιούπολη με έναν δήμαρχο που κρύφτηκε για τέσσερα χρόνια σε ένα γραφείο χωρίς να γνωρίζει και να κατανοεί τα πλείστα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το ψηφοδέλτιό μας το απαρτίζουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, εξειδικευμένοι σύμβουλοι, στελέχη, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, όλοι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που έχουν ακολουθήσει το πρόγραμμα της παράταξης και ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα στην πόλη.

Πρώτα η Ηλιούπολη σταθερά με τον Στάθη

Όλα τα έργα έχουν σταματήσει και ο ίδιος ο δήμαρχος επικαλείται έργα της δικής μας παράταξης λόγω μιας αδικαιολόγητης ματαιοδοξίας του. Βρήκα, λοιπόν, τι δεν είναι οι υποψήφιοί μας: δεν είναι ματαιόδοξοι και είναι έτοιμοι να σηκώσουν τα μανίκια με αυτοδιοικητική εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις και να εργαστούν για το καλό της πόλης. Τόσο απλά.

 -Το σύνθημα σας είναι «Είδαμε το παλιό, πάμε για το Νέο». Πώς συνάδει με την συνεργασία με το ΕΝΑΚ μετά απ’ όλα όσα έγιναν το 2019;

 Όπως ανέφερα και προηγουμένως, το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζεται από 88 αξιόλογους ανθρώπους οι οποίοι είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν το σχέδιο και το πρόγραμμά μας που έχει γραφτεί από τους ίδιους τους πολίτες.

Η συνεργασία μας με το ΕΝ.Α.Κ είναι μία σημαντική συνεργασία με ανθρώπους που είχαν την τόλμη και το σθένος να αντιληφθούν την συνεχή υποβάθμιση της πόλης μας από την σημερινή δημοτική αρχή εκ των έσω.

Αντιληφθήκαμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν και πρωτίστως η αγάπη μας για την πόλη, που θέλουμε να προοδεύει και να γίνει μία πόλη-πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Η συνεργασία τέθηκε σε ισχυρές βάσεις με προγραμματική συμφωνία που στηρίζεται στο πρόγραμμα που έχουμε καταθέσει για όλους τους τομείς στους δημότες και κατοίκους της Ηλιούπολης. Η αλήθεια είναι ότι από πολυάριθμα μέσα η ισχυρή δύναμη του ΕΝ.Α.Κ παρουσιαζόταν ως αξιόλογη και προοδευτική δύναμη, όσο συνεργαζόταν με την σημερινή δημοτική αρχή, αλλά ξαφνικά όταν συνεργάστηκε με την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη», άρχισε να δέχεται πυρά από όλες τις αντίπαλες δυνάμεις και κυρίως τις βολές του νυν δημάρχου. Αυτό θα έπρεπε να προβληματίζει πολλούς.

Πρώτα η Ηλιούπολη σταθερά με τον Στάθη

Η ομάδα μας συγκροτήθηκε από ανθρώπους άφθαρτους, νέους και με μεγάλο ποσοστό γυναικών στο ψηφοδέλτιό μας γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι οι δικές σου “Οι Ηλιουπολίτισσες” θα εκπροσωπηθούν την επόμενη μέρα στο Δήμο καθώς στις προτάσεις μας συμπεριλαμβάνονται και πολλά μέτρα για τις γυναίκες.

 -Ανέλαβες τα ηνία μιας ιστορικής παράταξης που ομολογουμένως έχει προσφέρει πολλά στην πόλη. Το πρόγραμμά σας είναι συνέχεια αυτού του έργου; Πώς διαμορφώθηκε;

 Το πρόγραμμά μας διαμορφώθηκε σε κάθε γειτονιά και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Πήγαμε σε όλες τις γειτονιές και μιλήσαμε με τους κατοίκους για να μάθουμε τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας και να τα καταγράψουμε.

Αυτό που συνηθίζουμε να λέμε και είναι η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα της επόμενης μέρας το γράψαμε μαζί με τους δημότες, γιατί εκείνοι έχουν τον πρώτο λόγο.
Η παρακαταθήκη των έργων που άφησε ο Βασίλης Βαλασόπουλος είναι σημαντική και έχουμε δώσει την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν όλα τα έργα που είχα εξαγγείλει και η σημερινή δημοτική αρχή τα περιφρόνησε όπως είναι ο οδοφωτισμός με χρήση τεχνολογίας LED που θα εξασφάλιζε στο δήμο μας τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα έργα υποδομής θα ξεκινήσουν από την επόμενη μέρα και θα κάνουν και πάλι την Ηλιουπολίτισσα και τον Ηλιουπολίτη να αισθάνονται ασφαλείς. 

Δεν μπορεί με μία πλημμύρα να μην μπορούμε να μεταβούμε στα σπίτια μας για να οργανώνουν Δήμαρχοι παλαιάς κοπής φιέστες και να νοικιάζουν στολισμούς για την πόλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς αντίκρισμα και επενδυτικό όφελος για την πόλη. Προτρέπω την υπέροχη ομάδα που έχεις διαμορφώσει εδώ και χρόνια, να διαβάσει αναλυτικά το Πρόγραμμά μας και να δει τα έργα που έχουμε δρομολογήσει για την επόμενη δεκαετία

Τι θεωρείς «καυτή πατάτα» για έναν αιρετό;

Για εμάς στον συνδυασμό «Πρώτα η Ηλιούπολη» και για μένα προσωπικά η έκφραση «καυτή πατάτα» έχει διαφορετικό εννοιολογικό περιεχόμενο. Ό,τι μπορεί να θεωρεί κάποιος «καυτή πατάτα» για εμένα είναι πρόκληση και μόνο πρόκληση.

Όταν είσαι αιρετός δεν υπάρχουν «καυτές πατάτες» όταν έχεις όραμα και στόχο να βελτιώσεις την κοινωνία, να αφήσεις το αποτύπωμά σου ως αιρετός, να δώσεις ένα χέρι βοήθειας στον συνάνθρωπό σου, να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου.

Μου συνέβη και μένα να με πλησιάσουν στην 12χρονη αυτοδιοικητική μου εμπειρία και να με συμβουλεύσουν να μην αναλάβω συγκεκριμένα πόστα, γιατί θα αποτελούσαν μία «καυτή πατάτα», επειδή είχε πολλή δουλειά, ευθύνες και κινδύνους, ειδικά κατά το τέλος μιας θητείας που δεν έχεις τον χρόνο να ανατρέψεις τα κακώς κείμενα. Δεν υπήρξε ποτέ στιγμή που σκέφθηκα να πω όχι σε οποιαδήποτε αρμοδιότητα μου είχε ανατεθεί.
Απεναντίας, ήταν τιμή μου και ευχαριστώ γι’ αυτό τον Βασίλη Βαλασόπουλου που με τοποθέτησε σε θέσεις ευθύνης που ήταν καθοριστικής σημασίας.

-Ποιον θεωρείς τον πιο σημαντικό πολιτικό σας αντίπαλο;

Κανονικά στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα έπρεπε να υπήρχαν πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά τέλος πάντων.

Για εμένα πολιτικός αντίπαλος είναι αυτός που με δόλια μέσα λειτουργεί εις βάρος του πολίτη, που κλείνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι,

που δεν έχει η πολιτική του ως επίκεντρο τον Δημότη, αλλά κινείται με οδηγό την υστεροβουλία του. Στην πολιτική μου διαδρομή μέχρι σήμερα συνάντησα ανθρώπους τέτοιους με τους οποίους από την πρώτη στιγμή τους πολέμησα γιατί ήταν χρέος μου να το πράξω, εφόσον μου έδωσαν οι δημότες της Ηλιούπολης αυτή την εντολή. Για εμένα προσωπικά ήταν μεγάλη ευθύνη να σε επιλέγει ο κόσμος με την ψήφο του και μάλιστα να σε εκλέγει πρώτο δημοτικό σύμβουλο σε όλη την Ηλιούπολη. Να δεχθώ ότι η επικοινωνία κάποιες φορές μπορεί να κάνει τα μαγικά της, αλλά για τις ανθρώπινες σχέσεις έχω μία διαφορετική άποψη.

Οι σχέσεις μεταξύ των αιρετών και των δημοτών πρέπει να στηρίζονται στην Εμπιστοσύνη, την Ειλικρίνεια, την Τιμιότητα, που η αλήθεια είναι ότι σπανίζουν στις μέρες μας.

-Ποιες θεωρείς πως είναι οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μια δημοτική αρχή μπορεί να παράγει έργο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας;

Χρειάζεται πρόγραμμα, σχέδιο, στελέχη με αυτοδιοικητική εμπειρία και με εμπειρία όχι μόνο στο δήμο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζονται αξίες, όραμα και αγάπη για την πόλη.

Το πιο σημαντικό είναι να έχει λόγο ο δημότης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται απομονωμένος, νιώθει ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς γι’ αυτόν και η σημερινή δημοτική αρχή τον αγνοεί.

Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι θέμα σεβασμού στον πολίτη, στο δικαίωμα που έχει στην καθαριότητα, στην πολιτική προστασία, στην παιδεία. Μπορούμε να ανεχτούμε το γεγονός ότι πολλά παιδιά της Ηλιούπολης σε πλείστα σχολεία έκαναν εδώ και χρόνια μάθημα σε ληγμένα containers που έπρεπε να κάνουμε ολόκληρο αγώνα για να απομακρυνθούν; Εάν συνέβαινε το μοιραίο, μία πυρκαγιά, ένας εγκλωβισμός παιδιού που συνέβαινε αρκετές φορές γιατί χαλούσαν οι κλειδαριές από το χώμα που συσσωρευόταν, ή προέκυπταν αναπνευστικά προβλήματα από όσα εισέπνεαν τα παιδιά τόσα χρόνια, τι θα λέγαμε;

Εγώ προσωπικά και η ομάδα των 88 που έχουμε συγκροτήσει δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοιες αθλιότητες για τις επόμενες γενιές και δεν αποδεχόμαστε το αφήγημα της συναρμοδιότητας.

Πώς να εμπιστευθούν οι νέοι αυτοί που μέχρι πρότινος έκαναν μάθημα σε ληγμένα containers τους πολιτικούς, τους τοπικούς άρχοντες; Εμείς ξεκινάμε με την πεποίθηση ότι τους δημότες Ηλιούπολης θα πρέπει με πράξεις και έργα να τους κάνουμε να μας εμπιστευτούν πραγματικά. Τέρμα τα ευχολόγια των αιρετών. Μετά τα γεγονότα των πλημμυροπαθών σε όλη την Ελλάδα, τι άλλο περιμένουμε να μας συμβεί για να αντιληφθούμε ότι πλέον χρειαζόμαστε υποδομές;

Εμείς διεκδικούμε το δικαίωμα στα έργα για τις επόμενες γενιές, στην αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, στην εξυπηρέτησή του δημότη, στην θωράκιση του Δήμου μας με αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν τις γειτονιές, με μέτρα που θα επαναφέρουν τον σεβασμό σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας και άτομα με αναπηρία.

Πρώτα η Ηλιούπολη σταθερά με τον Στάθη

Όπως κοιτάζω προσωπικά κάθε Δημότη στα μάτια έτσι θα συνεχίσω να κάνω και όταν αναλάβουμε τη δημοτική αρχή

ως εντολείς των δημοτών και όχι ως αυτεξούσιοι τοπικοί άρχοντες, με ορθάνοιχτη την πόρτα του δημάρχου και των αντιδημάρχων για ΌΛΟΥΣ.

Και αυτό κρατήστε το. Σε λίγο καιρό πλέον η Δημοτική Αρχή θα γίνει και πάλι προσιτή, φιλική, καθημερινή με όραμα που εκφράζει κάθε Ηλιουπολίτισσα και κάθε Ηλιουπολίτη σε κάθε γειτονιά!

Καλή επιτυχία Στάθη Ψυρρόπουλε και εάν πάρεις το χρίσμα κάνε Πρώτη την Ηλιούπολη !!!

Πρώτα η Ηλιούπολη σταθερά με τον Στάθη

Gogo Tsakoyani 

Γωγώ Τσακογιάννη 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *