Σταμάτα να είσαι Κοκκινοσκουφίτσα ένας λύκος πάντα θα σε τρώει

Σταμάτα να είσαι Κοκκινοσκουφίτσα ένας λύκος πάντα θα σε τρώει

Σταμάτα να είσαι Κοκκινοσκουφίτσα ένας λύκος πάντα θα σε τρώει

Δεν θα αλλάξεις το λύκο σταμάτα να είσαι Κοκκινοσκουφίτσα και μη μπαίνεις στο δάσος με χαζομάρα και χάρη.

Ήμουν πάντα με το λύκο. Τι δουλειά είχε η χαζοκοκκινοσκουφίτσα να πάει στο δάσος του?

Το λύκο που είχα εγώ στο μυαλό μου τον κυνηγημένο τον περήφανο που θέλουν όλοι το κακό του.
Η Μάνα της πόσο ανεύθυνα έδωσε ένα καλαθάκι με καλούδια σε ένα μικρό κοριτσάκι να περάσει μέσα από το άγνωστο επικίνδυνο δάσος? Ένα μικρό κοριτσάκι να πάει φαγητό στη γιαγιά του.

Γιατί το άφησε εκτεθειμένο σε τέτοιο κίνδυνο? Γιατί δεν το προστάτεψε?

Ο λύκος ήταν στο περιβάλλον του δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από το να τρώει σάρκες για να επιβιώσει. Ήμουν απίστευτα θυμωμένη και πάντα έκλαιγα για το λύκο όταν φτάναμε στο σημείο που ο αντιπαθέστατος κυνηγός τον σκότωνε και του άνοιγε την κοιλιά. Ξαφνικά έβγαινε από μέσα η Κοκκινοσκουφίτσα και η γιαγιά της ολοζώντανες φρέσκιες  και χαρούμενες σα να μη συνέβη τίποτα.

Μια ολόκληρη ζωή ήμουν με το λύκο και είχα θυμό με τη μαμά τη γιαγιά και τον κυνηγό. Ήμουν σίγουρη η Κοκκινοσκουφίτσα και ο λύκος μια χαρά θα τα έβρισκαν και θα έπαιζαν στο δάσος. Αγαπούσα και το λύκο περισσότερο από όλους.

Μεγάλωσα και με τη βοήθεια της Χαρίκλειας Μανουσάκη κατάλαβα τους συμβολισμούς. Ο λύκος  όχι αυτός που ζει σε αγέλες και τον κυνηγούν για τη γούνα του και ότι άλλο.

Ο λύκος του παραμυθιού είναι Λύκος και το μόνο που θα σου κάνει είναι να σε φάει.
Εσύ καλό μου σταμάτα να είσαι Κοκκινοσκουφίτσα και να μπαίνεις στο δάσος αδαής με ένα καλαθάκι και μπόλικη  ανοησία.
Θα σε φάει γιατί δεν ξέρει τι άλλο να σε κάνει. Ακόμα κι ο κυνηγός  να σε ελευθερώσει από τα γαστρικά υγρά του στομάχου του εσύ σαν Κοκκινοσκουφίτσα θα ξαναπάς στο δάσος και θα το ξαναζήσεις.

Σταμάτα να είσαι Κοκκινοσκουφίτσα ένα λύκος θα σε τρώει πάντα. Γίνε πριγκίπισσα. Ξέχασα, εκεί σε περιμένει ένα άβολο γυάλινο γοβάκι. Αν δεν προσέξεις θα σπάσει και τα γυαλιά θα μπουν στο πόδι σου. Στα πέλματά σου αυτά που κρατούν το βήμα σου και την ανεξαρτησία σου.

Όχι μη γίνεις πριγκίπισσα ένας άλλος λύκος είναι εκεί με άλλη μορφή κρατώντας  γυάλινο γοβάκι. Γίνε βασίλισσα. Βασίλισσα της Ζωής σου και μετά μόνο ένας Βασιλιάς θα μπορεί να σταθεί δίπλα σου. Μόνο σε ένα Βασιλιά θα δώσεις θέση στη Ζωή σου.
Become THE Queen of your Life τίποτα λιγότερο κι άδραξε τη μέρα και τη Ζωή απ’ την αρχή.

Σταμάτα να είσαι Κοκκινοσκουφίτσα ένας λύκος πάντα θα σε τρώει

Gogo Tsakoyani 
Γωγώ Τσακογιάννη 
Life Coach

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × five =