Τρίχες αναπάντεχα και πραγματικοί ήρωες

Τρίχες αναπάντεχα και πραγματικοί ήρωες

Τρίχες αναπάντεχα και πραγματικοί ήρωες

Κάθε φορά που ένα αναπάντεχο μπαίνει στη ζωή μας έρχεται να μας διδάξει, να μας ευαισθητοποιήσει και να μας επανατοποθετήσει.
Με το πρόβλημα υγείας μου πήρα τόση Αγάπη και Νοιάξιμο από κόσμο που δεν γνώριζα προσωπικά. Ερχόμενη όμως σε επαφή μαζί τους δεν πήρα μόνο ευχές και αγάπη. Έμαθα και τα δικά τους “αναπάντεχα”.

Κοιτώντας με στον καθρέφτη -αγαπημένη μου ασχολία από ναρκισσισμό και επίκριση- είδα μια χαζή ξανθιά που το μόνο που φοβόταν ήταν μη χάσει τις τρίχες της.

Όταν άκουσα τις ιστορίες των άλλων ντράπηκα μαζί μου και θύμωσα πολύ.

Μου έχετε δώσει το θαυμασμό σας και καθόλου δεν τον αξίζω.

Συνομιλώ καθημερινά με Γυναίκες που είναι μάνες με μικρά παιδιά και έχουν καθολικό καρκίνο. Μου στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης κι εγώ κλαίω για τις τρίχες μου.

Γυναίκες που σηκώνονται από τα χαράματα να μαγειρέψουν, να πλύνουν, να ταχτοποιήσουν, να πάνε στη δουλειά και δεν έχουν χρόνο ούτε να νοιώσουν τις παρενέργειες από τις χημειοθεραπείες τους.

Αυτές οι Γυναίκες δίνουν κουράγιο σε …μένα.
Συνομιλώ με Γυναίκες που αντιμετωπίζουν σκλήρυνση κατά πλάκας. Γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή θα παραλύσουν. Κάθε τους μέρα είναι μέρα πόνου και φαρμάκων.
-Μωρή ξανθιά γεροντομπεμπέκα -στρίγκλιξα μπροστά στον καθρέφτη μου- ντροπή σου!!! Παράδειγμα προς μίμηση εσύ δεν είσαι είναι αυτές. Μάνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στις χημειοθεραπείες αυτές είναι η Δύναμη.

Γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας, γυναίκες με σοβαρούς καρκίνους, αυτές είναι οι ηρωίδες.

Εσύ μια botoxού της συμφοράς, αυτό είσαι !!!

Γυναίκες ας συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει εκεί έξω.
Ας γίνουμε η αιτία να διορθωθούν καταστάσεις. Ρόδα είναι και γυρίζει τίποτα δεν είναι δεδομένο.
Σήμερα αυτές αύριο ίσως εμείς.

Έχουμε Δομές? Υπάρχει υποστήριξη? Υπάρχει μια “γραμμή” για τη Γυναίκα?

Μπορεί να πάρει τηλέφωνο και να καταγγείλει κακοποίηση και να τη βοηθήσουν αποτελεσματικά?
Μπορεί να πάρει τηλέφωνο να ζητήσει βοήθεια σε σοβαρό πρόβλημα της υγείας της? Να της δοθεί το ελάχιστο, μια ψυχολογική υποστήριξη?
Υπάρχει στο Δήμο Ηλιούπολης που ανήκω “Ελληνική Εταιρεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας” και θυμάμαι το καλοκαίρι που μας πέρασε βρέθηκα στα γραφεία τους φιλοξενούμενη από την Τζένη Μαρή ψυχή του χώρου.
Η Δομή αυτή βρίσκεται σε κίνδυνο να κλείσει. Είχα τότε απευθυνθεί στους ιθύνοντες του Δήμου μέσα από ένα άρθρο μου αναζητώντας την επιβεβαίωσή τους πως δεν θα το επιτρέψουν. Δεν τους πίεσα δεν τους “εκβίασα” λαικίστικα.
Σήμερα λοιπόν τους το υπενθυμίζω. Μπορώ να τους στείλω αφαιρώντας παραλήπτες -λόγο προσωπικών δεδομένων- κραυγές ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας δημότες Ηλιούπολης. Ας δούμε την Κοινωνία πριν ένα αναπάντεχο μας χτυπήσει την πόρτα.

Ευαισθητοποιηθείτε τίποτα δεν είναι δεδομένο αγαπημένοι

Τρίχες αναπάντεχα και πραγματικοί ήρωες

Καρκίνος είναι θα περάσει

Γωγώ Τσακογιάννη 
Gogo Tsakoyani 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 3 =