Υπάρχουν και οι Σταχτοπούτοι

Υπάρχουν και οι Σταχτοπούτοι

Αυτό το γυάλινο γοβάκι πόσο το έχουμε φαντασιωθεί παιδιόθεν χωρίς ποτέ να σκεφτούμε πως  το γυαλί θα μας ματώσει το πόδι, το πέλμα το πάτημά μας στη γη και στην πραγματικότητα.

Σταχτοπούτα η αδικημένη παθητικά υπομονετική κι όμορφη κοπέλα που η μοίρα τη δικαίωσε κάνοντας το πόδι της να χωρά σε εκείνο το γοβάκι. Μετά δεν ξέρουμε τίποτα περισσότερο από το έζησαν αυτοί καλά κι εμείς  – για να μη μείνουμε με το παράπονο- καλύτερα.

Πόσο θλιβερό να περιμένεις τον πρίγκιπα να σε σώσει και πόσο συνηθισμένο να καταλήγεις ξυλοφορτωμένη καταπιεσμένη και αποτυχημένη γιατί πίστεψες πως θα σε σώσει ένας άντρας.

Αν σε εμάς τις  γυναίκες το άλλοθι κρύβεται στα παραμύθια που μας μεγάλωσαν οι Σταχτοπούτοι πέρα από την απελπισία τι άλλοθι έχουν?

Σταχτοπούτοι χρέπια της ζωής από δική τους ευθύνη. Περιφέρονται όπως να ναι και όπου να ναι εκλιπαρώντας μια πριγκιποβασίλισσα να τους σώσει. Όσο πιο χρέπια τόσο πιο φθηνοί.

Κάποιοι ξεπουλιώνται για δυο αυγά τηγανητά και μια σκεπή πάνω από το κεφάλι τους. Ξέρω περιπτώσεις σας διαβεβαιώνω αλλά όλοι μας βλέπουμε και στο fb. Παρακαλάνε με καρδούλες και σχόλια θαυμαστικά κι άλλα σημεία στίξεις ότι “γυαλίζει”. 

Κάθε γεροντομπεμπέκα που ανεβάζει παλιές φωτογραφίες δεκαετιών μέσα σε ακριβό backround μπορεί να τους παίζει και να ξεφτιλίζει ότι τους απέμεινε.

Ευτυχώς η γυναίκες έχουμε ταμπού ακόμα για να πληρώνουμε έμμεσα ή άμεσα κάπως έτσι την ανάγκη μας για επιβεβαίωση. Μας τα “παίρνουν” έντιμα οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί. Μέσα από τα μπότοξ και την υποστύλωση κρατάμε γερά και κάνουμε παιχνίδι. Έχουμε την πείρα και ξέρουμε.

Οι Σταχτοπούτοι όμως θλιβερά γερνάνε και περιφέρονται γδαρμένοι χρησιμοποιημένοι και απογοητευμένοι όπως ένα πράγμα και οι επαγγελματίες Σταχτοπούτες αλλά στο πιο τραγικό. Διότι ότι πληρώνεται γίνεται “πράμα” και χρησιμοποιείται. 

Αυτό που μένει στα Σταχτοπουτοχρέπια στα μεσηλίκια τους είναι μια πίκρα.  Είναι θέμα χρόνου να συνειδητοποιηθούν κι αξιοπρεπώς να παραιτηθούν και να γυρίσουν ξυπόλητοι εκεί που ανήκουν.

Υπάρχουν και οι Σταχτοπούτοι

Gogo Tsakoyani

Καρκίνος είναι θα περάσει

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

16 − 10 =