αρχήΖΩ παίζοντας και μαθαίνω τον Κόσμο

αρχήΖΩ παίζοντας και μαθαίνω τον Κόσμο

αρχήΖΩ παίζοντας και μαθαίνω τον Κόσμο

Μαγειρική, yoga, θεατρικό παιχνίδι.
Kατασκευές, εικαστικά, μουσικοκινητική και συναισθηματική αγωγή.
Αισθητηριακό παιχνίδι messy play για παιδάκια από 2 έως 4 ετών.

αρχήΖΩ παίζοντας και μαθαίνω τον Κόσμο

αρχήΖΩ στον πιο φιλικό, ζεστό και παραμυθένιο χώρο της Ηλιούπολης

Μαμάδες φανταστείτε το μικρούλι σας να κάνει yoga, να μαγειρεύει, να παίζει θέατρο.  Μέσα από αισθητηριακό παιχνίδι, μουσικοκινητική και συναισθηματική αγωγή να εξερευνά και να γνωρίζει τον Κόσμο.

Μαρία Κωνσταντινοπούλου τη λένε και είναι Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και οικογένειας.
Ειδική παιδαγωγός και δημιουργός του #αρχήΖΩ. Με πολλά χρόνια σπουδών στην ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία παιδιού και οικογένειας, την ειδική αγωγή και τις μαθησιακές δυσκολίες.
– Μαρία πώς γεννήθηκε το αρχήΖΩ?

Το ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο αρχήΖΩ ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από μερικά χρόνια με αγάπη και σεβασμό στην οικογένεια.

Η αρχική σκέψη ήταν να δημιουργήσω ένα χώρο όπου ο γονιός θα απευθυνθεί για να βρει λύση σε οποιαδήποτε δυσκολία παρουσιάζει το παιδί του.

Δυσκολίες όπως ψυχοσυναισθηματικής φύσης, συμπεριφοράς, λόγου, συγκέντρωσης προσοχής, μαθησιακές δυσκολίες αλλά και για τους ίδιους τους γονείς, προκειμένου να βρουν στήριξη σε θέματα που τους απασχολούν.

– To αρχήΖΩ JUNIOR είναι ένα καινούργιο project?

Το αρχήΖΩ Junior έχει σαν στόχο να φιλοξενεί ομάδες παιδιών από την ηλικία των δύο ετών έως την εφηβεία.
Πρόκειται για έναν χώρο τεχνών και έκφρασης, μιας και θεωρώ πως οι τέχνες είναι ένα βασικό εργαλείο που έχουν τα παιδιά στα χέρια τους προκειμένου να εκφραστούν και να εξελιχθούν.

Τα πρωινά εργαστήρια ”Μαθαίνω Παίζοντας” είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας βασισμένο στις αρχές της βιωματικής μάθησης. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωινών δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 2-4 ετών.

Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να μπορέσουν μέσα σε έναν ζεστό και οικείο χώρο, να ξεδιπλώσουν τη φαντασία και τα ταλέντα τους. Να εκφραστούν, να παίξουν ομαδικά, να δημιουργήσουν, να μάθουν και να αισθανθούν μέλη μιας μικρής ομάδας παιδιών υπό την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών.

Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να βρίσκονται τα παιδιά τους σε έναν ασφαλή και δημιουργικό χώρο όσο εκείνοι εργάζονται. Μία φορά τον μήνα θα υπάρχει και ΔΩΡΕΑΝ ομάδα γονέων.Στόχος μας είναι ο νέος αυτός χώρος να αποτελεί σημείο έκφρασης, ηρεμίας, ευχαρίστησης και μάθησης.
Αντίστοιχα θα υπάρχουν και απογευματινά τμήματα για όλες τις ηλικίες έως την εφηβεία.

– Πώς αντιμετωπίζετε στο αρχήΖΩ τα παιδιά του δημοτικού σχολείου με μαθησιακές δυσκολίες?

Ήδη πραγματοποιούμε μαθησιακή αξιολόγηση παιδιών καθώς και μαθησιακή αποκατάσταση των δυσκολιών μέσω εξατομικευμένων προγραμμάτων. Αυτό που έρχεται να προστεθεί είναι μικρές ομάδες μελέτης

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ετοιμάζουμε μικρές ομάδες μελέτης για παιδιά Δημοτικού με μαθησιακές δυσκολίες.

Τμήματα έως 5 παιδιών θα εντάσσονται σε αυτές μετά από σχετική μαθησιακή αξιολόγηση.
Στόχος η καθημερινή μελέτη των παιδιών για την επόμενη μέρα, πάντα με την υποστήριξη ενός ειδικού παιδαγωγού.
Θα εστιάζει στα δυνατά σημεία του μαθητή προκειμένου να τον ενισχύσει συναισθηματικά και να τον βοηθήσει να αντεπεξέλθει στα σχολικά του καθήκοντα. Προσπαθώντας πάντα την όσο το δυνατόν καλύτερη αυτονόμηση των μαθητών.

-Ψυχοθεραπεία εφήβων
Η Ψυχοθεραπεία αναφέρεται σε μια ποικιλία τεχνικών και μεθόδων που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τα παιδιά και τους εφήβους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τα συναισθήματα ή τη συμπεριφορά τους.

Η Ψυχοθεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει ένα μεμονωμένο παιδί, μια ομάδα παιδιών, ή ολόκληρη την οικογένεια.

Στα παιδιά και τους εφήβους, το παιχνίδι, η ζωγραφική, η άμμος καθώς και η συζήτηση, είναι κάποιοι από τους βασικούς τρόπους επικοινωνίας των συναισθημάτων και της επίλυσης προβλημάτων και συγκρούσεων.


– Έχετε ένα τεράστιο φάσμα υπηρεσιών και καλύπτετε κάθε ανάγκη παιδιών και εφήβων. Μίλησέ μας για τα τμήματα των ενηλίκων.

Υπάρχουν τμήματα ψυχοθεραπείας ενηλίκων, συμβουλευτικής γονέων και θεραπεία ζεύγους.
Κανείς δεν γεννιέται έτοιμος να γίνει γονιός και να μπορεί να ανταπεξέλθει στον ρόλο αυτό.
Ειδικά μάλιστα σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές.

Μέσα από τη θεραπεία ζεύγους ωφελείται όλη η οικογένεια.
Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για  να μεγαλώνουν ψυχικά υγιή κι ευτυχισμένα παιδιά.

Απευθυνόμαστε σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας αλλά και στους ίδιους τους γονείς προκειμένου να μάθουν να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τις δυσκολίες της καθημερινότητας τους.

αρχήΖΩ παίζοντας και μαθαίνω τον Κόσμο

http://www.arxizo.gr/

αρχήΖΩ Μαρίνου Αντύπα 84 Ηλιούπολη
αρχήΖΩ junior Κρυστάλλη 25 Ηλιούπολη
τηλ. επικοινωνίας 2114014768

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *