Η Πόλα θα Δικαιωθεί ή θα Τιμωρηθεί

Η Πόλα θα Δικαιωθεί ή θα Τιμωρηθεί

Η Πόλα θα Δικαιωθεί ή θα Τιμωρηθεί

Οι Ηλιουπολίτισσες είμαστε γυναικεία ομάδα με σκοπό πάνω από όλα την αλληλοϋποστήριξη των μελών της.

Η Πόλα είναι μέλος και τον Δεκέμβριο που μας πέρασε βρέθηκε σε πολύ δυσάρεστη κατάσταση αντιμετωπίζοντας λεκτική επίθεση μέσα στο χώρο του Δημαρχείου.
Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 κοινοποίησε Αναφορά στο Δήμαρχο Ηλιούπολης γνωστοποίησε το συμβάν και περιμένει την ανταπόκρισή του.

Πόλα, μέσα στις γιορτές υπήρξες «θύμα» λεκτικής επίθεσης από πρόσωπο της διοίκησης του Δήμου. Πες μου σε παρακαλώ τι ακριβώς έγινε.

Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα στις 18/12/2020 έγινα δέκτης απαράδεκτης συμπεριφοράς του Γενικού Γραμματέα  του Δήμου Ηλιούπολης.
Εργάζομαι στο Δήμο  με σύμβαση σχολικής καθαρίστριας μερικής απασχόλησης. Μαζί με  άλλες 10 γυναίκες με μισθό 292 ευρώ μικτά. Σύνολο 36 άτομα μαζί με της πλήρους απασχόλησης.
Για τις γιορτές στις 15/12/2020 ο Δήμος μας έκανε δώρο ΕΝΑ κιλό κρέας. Μας το έδωσε σε πακέτο  ΕΞΩ από το δημαρχείο μια υπάλληλος του δήμου.

Αντιθέτως στα περίπου 115 άτομα καθαρίστριες τετράμηνης  πλήρους απασχολήσεως  με πρόσληψη fast track για να εξυπηρετήσουν ανάγκες που προέκυψαν λόγω covid και μισθό 750€ καθαρά φέρθηκε διαφορετικά.
Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας στις 14/12/2020 ΜΕΣΑ στο Δημαρχείο έδωσε μια σακούλα με δυο κιλά κρέας και  μια Δωροεπιταγή 20€   Μας το είπαν οι κοπέλες που τα πήραν.

Πήγα στις 18/12/2020 στο γραφείο του Δημάρχου να ρωτήσω για ποιο λόγο έγινε αυτή η διάκριση

Στον προθάλαμο του γραφείου παρουσία των γραμματέων του δημάρχου συναντήθηκα με το Γενικό Γραμματέα καθότι ο Δήμαρχος ήταν απασχολημένος.
Όταν τον ρώτησα για ποιο λόγο έγινε αυτή η διάκριση άρχισε να φωνάζει και να μου κουνά το δάχτυλο. Με φράσεις

«πρέπει να ντρέπεσαι που κάνεις θέμα για 20 ευρώ»

και ότι κάνω «μικροπολιτική» προσπάθησε να δικαιολογήσει  την ενέργεια αυτή.
Προσπαθώντας να το «σώσει» καλύτερα αναφέρθηκε στις «τετράμηνες» συμβασιούχες λέγοντας πώς σε λίγο αυτές δεν θα είχαν δουλειά.
Εδώ να προσθέσω ότι τελικά η σύμβασή τους προσφάτως ανανεώθηκε για άλλους 6 μήνες ενώ σε εμάς που ζητάμε από τον Σεπτέμβριο  να μας προσθέσουν λίγες ώρες εργασίας ώστε να παίρνουμε έναν αξιοπρεπή μισθό δεν έχει γίνει τίποτα.

 Απαξιώνοντάς με τελείως και προσπαθώντας να με τρομοκρατήσει κατέληξε  να μου φωνάζει «έξωωωωωω από εδώ»

και ότι θα με μηνύσει αν αναφερθώ στο όνομά του!!!

Μπράβο σου που έχεις το θάρρος να υπερασπίζεσαι το δίκιο σου. Αν κι αυτό μπορεί να γίνει αιτία να μην ξαναδουλέψεις στο Δήμο!

Από πού με διώχνετε του είπα, από το σπίτι σας; Εγώ είμαι δημότης Ηλιούπολης, δε μπορείτε να με διώχνετε. Αυτό το κτίριο ανήκει στους δημότες της Ηλιούπολης.  «Να θυμάστε τη μέρα που θα φεύγετε θα σας κουνάω το μαντήλι γιατί εγώ είμαι Ηλιουπολίτισσα»

Γιατί αυτός δεν είναι Ηλιουπολίτης?

Όχι δεν είναι Ηλιουπολίτης. Είναι αδελφικός φίλος του Δημάρχου και όπως φημολογείται  κανείς δεν τον κουνάει από τη θέση του. Ίσως γι αυτό φέρεται και με τόση αλαζονεία.  Δεν είμαι η μόνη που έχει δεχτεί λεκτική επίθεση από αυτόν. Έχει φερθεί και σε άλλους υπαλλήλους έτσι. Κυκλοφορεί με ένα τσιγάρο στο χέρι μέσα στο Δημαρχείο και γενικά δεν σέβεται τίποτα σα να είναι στο απυρόβλητο.

Είναι απαράδεκτο άντρας και δη με αξίωμα να φέρεται έτσι. Είσαι παράδειγμα προς μίμηση και είμαστε ΜΑΖΙ σου!!!Θα μπορούσε ο Δήμος να σας προσθέσει περισσότερες ώρες εργασίας ?

Είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δημάρχου. Σε άλλους Δήμους έχει γίνει .
Τα χρήματα που συνολικά λαμβάνουν οι συνάδελφοι στην τετράμηνη λόγω covid πρόσληψη είναι περισσότερα από τα χρήματα που λαμβάνουμε οι μερικής απασχόλησης στο δεκάμηνο. Συν το διπλάσιο ποσό στο ταμείο ανεργίας.
Ο μισθός τους είναι 750 € καθαρά και ο δικός μας 292 € μικτά.  Θα μπορούσε αν ήθελε πραγματικά να μας προσθέσει λίγες ώρες. Θα μπορούσε να πιέσει την «αποκεντρωμένη» να υπογράψουν.
Όσο για την «μικροπολιτική» που μου καταλογίζει ο Γενικός Γραμματέας θα αναφέρω πως με τις  προσλήψεις fast track δεν προσέλαβαν μόνο Δημότες Ηλιούπολης. Αρκετούς πήραν και από το Δήμο Βύρωνα στον οποίο ήταν υποψήφιος Δήμαρχος ο αδερφός του.

Τι θα θέλατε Πόλα εσείς σήμερα?

Εμείς δεν είμαστε σε καμία περίπτωση εναντίον των συναδέλφων που προσελήφθησαν ακόμα και από όμορους Δήμους.

Απλά τα αναφέρω αυτά για να τονίσω την ακατανόητη διάκριση που γίνεται από τη διοίκηση του δήμου.
Είμαστε όλοι  άνθρωποι και δουλεύουμε για την επιβίωση.

Εμείς ζητάμε ίση μεταχείριση. Πώς να επιβιώσουμε με 292 € μικτά, είναι αδύνατον.

Ο Δήμος δεν έχει ευαισθησίες? Πού είναι η κοινωνική του πολιτική?
Από τις 9 Σεπτεμβρίου μας 2020 λένε ότι θα γίνουμε πλήρους απασχόλησης και ακόμα περιμένουμε…

Έκανες αναφορά στον Δήμαρχο την περιπέτειά σου. Ο Δήμαρχος πρέπει να γνωρίζει τι συμβαίνει στο Δημαρχείο του ώστε ενημερωμένος να το αξιολογήσει και να τοποθετηθεί.

Έτσι ακριβώς πιστεύω κι εγώ. Έβαλα στην άκρη τους φόβους μου γιατί εργοδότης μου είναι ο Δήμος κι έχω ανάγκη τη δουλειά μου. Αλλά σκέφτηκα πως ίσως να μη γνωρίζει τι γίνεται και από την άλλη δεν μπορούσα να καταπιώ αυτή την αδικία και πολύ περισσότερο την προσβολή που μου έγινε.

Πιστεύω σταθερά στο σεβασμό και στη συνεργασία. Μόνο μέσα από αυτά θα εξελιχθούμε σαν άνθρωποι.

Η Πόλα παράδειγμα προς μίμηση παλεύει για το δίκιο της και δεν το βάζει κάτω.
Στο πρόσωπό της βλέπουμε κάθε εργαζόμενη γυναίκα.
Δεν θέλουμε να είμαστε αναγκασμένες να «ανεχόμαστε»  προκειμένου να μην χάσουμε τη δουλειά μας.

Κύριε Δήμαρχε Γιώργο Χατζηδάκη τα γνωρίζετε αυτά ?

Εμάς μια σκέψη μας απασχολεί και ένα στοίχημα θέλουμε να κερδίσουμε

Η Πόλα που ορθώνει το ανάστημά της αντιστέκεται και διεκδικεί

Η Πόλα και η κάθε «Πόλα» θα Δικαιωθεί ή θα Τιμωρηθεί ?

Γωγώ Τσακογιάννη 
Gogo Tsakoyani 

 

2 thoughts on “Η Πόλα θα Δικαιωθεί ή θα Τιμωρηθεί

  1. Παναγιώτα Πώχου says:

    Η ΠΟΛΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΔΙΚΗΘΕΙ –

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

seventeen + 2 =