Λαϊκή Συσπείρωση για τις ανάγκες των πολλών

Λαϊκή Συσπείρωση για τις ανάγκες των πολλών

Λαϊκή Συσπείρωση για τις ανάγκες των πολλών

Ο Αλέξανδρος Μπουγάς είναι ο νεότερος υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης εκπροσωπώντας την Λαϊκή Συσπείρωση και η συνέντευξη που μου έδωσε θα προβληματίσει ιδιαίτερα.

-Αλέξανδρε τι πρέπει να σκεφτούν οι δημότες της Ηλιούπολης πριν την κάλπη στις δημοτικές εκλογές την Κυριακή 8 Οκτωβρίου;

Γεια σου Γωγώ!! Χαίρομαι που τα ξαναλέμε. Ο λαός πρέπει να κάνει  κριτήριό του όσα ζει και αισθάνεται.

Η οργή που έχουμε μέσα μας για όλα αυτά που ζούμε να γίνει  δύναμη ανατροπής αυτής της σάπιας κατάστασης και να κάνουμε τα  «σκοτάδια» φως.

Να μην δεχόμαστε να βουλιάζει η ζωή μας στις λάσπες, να καίγεται κάθε καλοκαίρι, να χάνεται στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, να πετιέται στη θάλασσα με κτηνώδη τρόπο, όπως στο λιμάνι του Πειραιά.

Σήμερα που βαφτίζεται “ελεύθερη επιλογή” η σύγχρονη σκλαβιά, με 13 ώρες δουλειά καθημερινά, για την ανήλικη και απλήρωτη εργασία και την εργασιακή περιπλάνηση πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά.

Ολόκληρες οικογένειες στηρίζονται στα pass «που δεν πας πουθενά» και στα καλάθια «καπαμά».

Χτίζονται αδιαπέραστα τείχη και εμπόδια στο δικαίωμα στη μόρφωση, στις σπουδές, στην πρόσβαση στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, στη δημιουργία οικογένειας για τα νέα ζευγάρια.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για κρίκους στην αλυσίδα της βαρβαρότητας του συστήματος που μας “πνίγει”. Αυτό το αίσθημα της ασφυξίας, της αβεβαιότητας, ενός κλοιού που σφίγγει γύρω μας είναι κοινό για χιλιάδες εργαζόμενους και νέους.

Αυτό  το «ως εδώ» μπορεί να εκφραστεί μόνο με ψήφο στη Λαϊκή συσπείρωση.

-Έτσι είναι, αλλά στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε για την Ηλιούπολη…

Ακριβώς . Και επειδή «μια ζωή την έχουμε» τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής που μας τσακίζει τα βιώνουμε στο σύνολο  της και σε όλες τις πλευρές της .

Γνωρίζουν οι ψηφοφόροι ότι  πάνω από 7.500.000 ευρώ κάθε χρόνο «τσεπώνει» ο δήμος από το χαράτσωμα του λαού της πόλης;

Ότι ακόμα στο δήμο μας υπάρχουν σχολεία που κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, άλλα που στάζουν ή πέφτουν τα ταβάνια, ενώ σε όλα έχει να γίνει αντισεισμικός έλεγχος εδώ και πολλά χρόνια και ο κίνδυνος για τις υποδομές εκπέμπει S.O.S;

Γνωρίζουν πως δεκάδες αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Αττικής έχουν μείνει μισά ή δεν έχουν καν ξεκινήσει όπως το δικό μας  στην οδό Αναστάσεως γιατί  τσακώνονται οι εργολάβοι ποιος θα το πάρει ;

Γνωρίζουν πως στο δήμο μας το κέντρο υγείας υποφέρει από προσωπικό και εξοπλισμό; Το 2010 είχε 100 και περισσότερα άτομα και σήμερα έχει μόνο 30;

Πάνω από το 50% των εργαζομένων  του  δήμου είναι με συμβάσεις που έχουν ημερομηνία λήξης με αποτέλεσμα να κρέμονται ολόκληρες υπηρεσίες από μία κλωστή.

Ότι από τις τσέπες του λαού δίνονται 117.000 ευρώ κάθε χρόνο σε εργολάβους για εργασίες στο πράσινο και πάλι η δουλειά γίνεται «μισή»;

Ότι η κοινωνική πολιτική είναι ανύπαρκτη όταν οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που υπάρχουν είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ενώ όποιος θέλει να αθληθεί και να ψυχαγωγηθεί πρέπει να πληρώσει;

Πληρώνουμε ακριβά το ρεύμα, το σούπερ Μάρκετ, την βενζίνη, το ενοίκιο, ή αν είναι δικό μας  το σπίτι ή το μαγαζί  τον ΕΝΦΙΑ, ενώ κάθε μέρα γίνονται πλειστηριασμοί.

Αρά και εδώ όπως και σε όλους τους δήμους και περιφέρειες της χώρας ακολουθείται μία πολιτική εχθρική για το λαό και την νεολαία που είναι το «τίμημα» για να περνάνε οι λίγοι «ζωή και κότα» είναι οι πολλοί να βιώνουμε την «κόλαση».

Το  συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έχουν συμβολή σε αυτά τα βάσανα που περνάει η λαϊκή οικογένεια. Δεν είναι κανένα «αυτόνομο κυβερνείο», δεν είναι κάτι σαν το «Κολοκοτρονίτσι» και τον «Πόποτα» στην τηλεόραση όπου ένα πρόσωπο έχει την εξουσία και καθορίζει το τι θα συμβεί στο δήμο.  .

Στους δήμους και στις περιφέρειες υλοποιούνται όλοι οι άδικοι νόμοι και οι κατευθύνσεις που παίρνονται στο κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

Έτσι και ο εκάστοτε δήμαρχος δεν έχει σημασία, αν  είναι όμορφος, έξυπνος, καλό παιδί, αλλά τί πολιτική εξυπηρετεί, τί στάση κρατά απέναντι στα παραπάνω.

Όλα αυτά δεν πρέπει να γίνουν κριτήριο; Ποιος τα αποκρύπτει αλλά και ποιος τα αναδεικνύει και τα αντιπαλεύει;

-Αλέξανδρε μας έχεις καταδείξει τόσα πολλά που εγώ δεν τα είχα ξανακούσει. Αν τα συνειδητοποιήσω ίσως φρικάρω.

Να σου πω. ‘Όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις εκλογές στο Δήμο Ηλιούπολης συγκλίνουν στη λογική «αυτά έχουμε» με αυτά θα «πορευτούμε», και απλά ο καθένας διαγκωνίζεται ποιος είναι πιο ικανός να δώσει λίγο «χρώμα» , στη «μαυρίλα» που αντιμετωπίζει ο λαός στην καθημερινότητα του.

Δεν είναι «κακοί άνθρωποι», ούτε «ανίκανοι», ούτε θέλουν το κακό της πόλης απλά δεν θέλουν να βρεθούν απέναντι στην πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ γιατί έχουν δεσμεύσεις απέναντί τους, σε αυτούς απολογούνται.

Γι’ αυτό και στις διεκδικήσεις εργαζομένων και κατοίκων «σηκώνουν τα χέρια» και η αγαπημένη τους λέξη είναι «υπομονή» και «θα το δούμε».

Όλοι τους έχουν μία έξυπνη ιδέα. Λένε θα φτιάξω «αυτό», «εκείνο», το «άλλο», τον «ουρανό με τα άστρα». Τάζουν σαν να έχουν το  μαγικό ραβδί του Χάρι Πότερ. Αλλά κανείς δεν μιλάει για πρόσληψη εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Για να τα κάνουν αυτά, κανείς δεν λέει πώς  θα γίνουν χωρίς πίεση για αύξηση της  κρατικής χρηματοδότησης κ.α .

Η αλήθεια είναι  ότι σωτήρες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια και όπου ακούει ο λαός «πολλά κεράσια πρέπει να κρατάει μικρό καλάθι». Από την άλλη μπορεί να δει αυτό που επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι “μόνο ο λαός σώζει το λαό”.

-Λένε πως η Λαϊκή Συσπείρωση θέλει να παίζει μόνο το ρόλο της αντιπολίτευσης και όχι να «κυβερνήσει» στο δήμο. Είστε έτοιμοι γι αυτό το ρόλο;

Θεωρούμε ότι είμαστε η μόνη δύναμη που είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να διοικήσουμε το δήμο προς όφελος του λαού της πόλης θέτοντας προτεραιότητα μας τον αγώνα και τη διεκδίκηση για την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών.

-Τι θα σήμαινε για την Ηλιούπολη κομμουνιστική δημοτική αρχή;

Για το τί σημαίνει κομμουνιστική δημοτική αρχή, ας ρίξουμε μια ματιά στην Πάτρα. Είναι η φωτεινή ελπίδα στη μαυρίλα του χάρτη .

Έχουμε  δηλαδή συγκεκριμένες θέσεις και πρόγραμμα που δεν το φτιάξαμε 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές, όπως όλοι οι άλλοι. Το καταθέτουμε κάθε μέρα στο λαό και το παλεύουμε μέσα και έξω από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, στη βουλή, μέσα στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, ζωής και καθημερινότητάς μας.

Το βασικό είναι πως ό,τι κερδίσουμε θα το κερδίσουμε ΜΑΖΙ με το ΛΑΟ της Ηλιούπολης και σε σύγκρουση με τους άδικους νόμους των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Εξάλλου χρειάζεται  επίσης να σκεφτούμε  ότι  ήδη όλοι οι άλλοι έχουν δοκιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια με τραγικά αποτελέσματα για το λαό της πόλης , είτε σαν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, υπεύθυνοι σε θέσεις ευθύνης.

Δείτε μόνο την σύνθεση την προηγούμενη 4ετια του δημοτικού συμβουλίου.

-Από την παράταξη του Δήμαρχου έφυγε ένα κομμάτι, το ΕΝΑΚ και πήγε  από εκεί που ήρθε, δηλαδή στην παράταξη του κ. Ψυρρόπουλου. 

-Η παράταξη του κ. Ψυρρόπουλου εξέλεξε την προηγούμενη τετραετία 14 συμβούλους όπου φύγανε 9 που πήγαν στην παράταξη του κυρίου Χατζηδάκη και στον κύριο Ευαγγέλου.

-Από την παράταξη του κ. Κοκοτίνη (Ηλιού Πόλις) από τους 5 δημοτικούς συμβούλους έφυγαν οι 4 και έμεινε μόνος του ο κ. Κοκοτίνης .

-Από την Παράταξη του κυρίου Ευσταθίου έφυγε ένας και πήγε στην παράταξη του κ. Χατζηδάκη και ένας στην παράταξη του κ. Αραμπατζή και ο κατάλογος είναι μακρύς.

Δηλαδή  από τις μετεγγραφές από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα».  Είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία και προσβολή να μεταφράζεται η ψήφος σου σε κάτι άλλο.

Αυτό είναι το νέο που όλοι διατρανώνουν ότι είναι ; Δηλαδή το παλιό πώς είναι;

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από την άλλη  εξέλεξε 4 δημοτικούς συμβούλους όπου και οι 4 είναι στη θέση τους.

Συμπέρασμα:  Ψηφίζεις ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σου βγαίνει ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Ψηφίζεις κάτι άλλο; Μυστήριο και έκπληξη τί θα γίνει την επόμενη μέρα.

Βέβαια για να δούμε την αλήθεια.  Και εμείς έχουμε δοκιμαστεί, έστω και πριν πολλά χρόνια. Και πολλοί ….αναπολούν εκείνη την περίοδο. Κυρίως οι μεγαλύτεροι θυμούνται την διαφορά.

Τότε με επικεφαλής τον κομμουνιστή δήμαρχο Δημήτρη Κιντή γράφτηκε ιστορία στην πόλη μας. Γιατί μαζί με το λαό της Ηλιούπολης δόθηκαν αγώνες για τη δημόσια περιουσία ενάντια σε επιχειρηματίες και κυβερνήσεις .

Γιατί έτσι διαμορφώθηκε και η σημερινή φυσιογνωμία της πόλης. Εκεί που σήμερα είναι το ΙΚΑ, τα περισσότερα σχολεία, παιδικοί σταθμοί και άλλες υπηρεσίες του δήμου.
Τη δεκαετία του 80’ δόθηκαν μάχες, έγιναν συγκρούσεις με άδικους νόμους, ακόμα και με τις δυνάμεις καταστολής και απέδειξαν όπως και σήμερα ότι σωτήρες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια και μόνο ο λαός σώζει το λαό .

Ήρθε λοιπόν η ώρα να πάμε αλλιώς. Να ψηφίσουμε μαζικά Λαϊκή Συσπείρωση.

-Διαβάζοντας το φυλλάδιο σας, ομολογώ πως οι προτάσεις σας έχουν ενδιαφέρον. Όμως οι συνδυασμοί είναι πολλοί και πολύς κόσμος είναι αναποφάσιστος.

Οι  συνδυασμοί μπορεί να είναι πολλοί αλλά οι επιλογές που έχεις τελικά είναι 2

Στηρίζεις την Λαϊκή Συσπείρωση που πιστεύει στη δύναμη του λαού, που έχει τα «κότσια», τη δύναμη και την θέληση να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην πολιτική ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ και επιχειρηματικών συμφερόντων

για να «κερδίζει» ανάσες ανακούφισης η λαϊκή οικογένεια, για να κερδίζει «έδαφος» απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης και τους υποστηρικτές του.

Ή έχεις ακόμα μια χαμένη πενταετία με μια δημοτική αρχή που θα «βαράει προσοχή» στα φιρμάνια ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ-ΕΕ, με πρόσωπα δοκιμασμένα στην στήριξη πολιτικής που έχει χαντακώσει το λαό της Ηλιούπολης .

Η πόλη μας δεν έχει άλλο ανάγκη από δημάρχους influencer. Εξάλλου χορτάσαμε από πολλές φώτο με λίγο νόημα.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από δημοτική αρχή αγωνιστική που θα εμπνέει το λαό να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή για αυτόν και τα παιδιά του, αναβαθμισμένη υγεία και παιδεία, πολιτισμό και αθλητισμό, αναψυχή, αναβαθμισμένες υποδομές.

Και αυτή είναι η Λαϊκή Συσπείρωση.

-Γιατί η Ηλιουπολίτισσα να ψηφίσει Λαϊκή Συσπείρωση;

 Γιατί εμείς γνωρίζουμε καλά ότι η ζωή λάστιχο που ζει σήμερα η εργαζόμενη  γυναίκα με τα εξαντλητικά ωράρια δουλειάς και τις αμέτρητες οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις δεν ήρθε ουρανοκατέβατη. Είναι το αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών που γίνονται εις βάρος της.

Γιατί εμείς δεν αποδεχόμαστε ως φυσιολογικό να υπάρχει 1 γυναικολόγος στο Κέντρο Υγείας, ενώ οι γυναίκες στην πόλη μας είναι πάνω από 40.000 !!!

Δεν δεχόμαστε να μην υπάρχει μηχάνημα για κολπικό υπέρηχο, μαστογράφος για να μπορούν όλες οι γυναίκες της πόλης να πραγματοποιούν δωρεάν τις βασικές και τόσο αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις.

Γιατί για εμάς είναι αδιανόητο, πως ενώ τα παιδιά από 8 μηνών έως 4 ετών στο δήμο μας ξεπερνούν τα 1400, οι θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς φτάνουν τις 420 και τα νέα ζευγάρια παλεύουν για να βρουν μια θέση σε αυτούς.

Είναι αδιανόητο να πληρώνουν οι γονείς τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, να μην υπάρχουν  σύγχρονα δημοτικά κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και αθλητισμού, δημοτικά ημερήσια camp και κατασκηνώσεις δωρεάν, ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να ξεπαραδιαζόμαστε. 

Η απαλλαγή από τα βάσανα που βιώνουν οι γυναίκες δεν εξαρτάται από τις προθέσεις, τις ικανότητες και την εμπειρία του καθενός ή από το φύλο του. Εξαρτάται από τις ίδιες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου και των οικογενειών τους.

 Από εσάς όλες που δεν θέλετε να στερείστε άλλο τον ελεύθερο και δημιουργικό σας χρόνο, τη δυνατότητα να αναπτύξετε την προσωπικότητα σας. Από εσάς που θέλετε  να ανασάνετε, να απολαμβάνετε τα δικαιώματα και όλες τις κατακτήσεις του αιώνα που ζούμε.

Από τις γυναίκες που αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μόνες τους στο χάος, ότι τα προβλήματα είναι κοινά και η λύση τους βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα μαζί με τον άντρα κόντρα σε αυτό το σύστημα που μας «κλέβει κάθε μέρα τη ζωή».

Αυτό καλεί η Λαϊκή Συσπείρωση να κάνουν Οι Ηλιουπολίτισσες. Να συμπορευτούν μαζί μας και να δοκιμάσουν τη δύναμη τους.

Γιατί τώρα ήρθε η δική μας σειρά, ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς, μαζί με το λαό  ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε κάθε  δήμο και περιφέρεια στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται για τις ανάγκες μας, όχι τα κέρδη των λίγων.

Αλέξανδρε Μπουγά σου εύχομαι καλή επιτυχία και μακάρι να καταφέρεις να κάνεις την Ηλιούπολη καλύτερη με γνώμονα τις ανάγκες των πολλών -όπως λες- και όχι τα συμφέροντα των λίγων.

Λαϊκή Συσπείρωση για τις ανάγκες των πολλών

Gogo Tsakoyani 

Γωγώ Τσακογιάννη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *