Πόσο κακό μας έκανε η Σταχτοπούτα με το κρυστάλλινο γοβάκι

Πόσο κακό μας έκανε η Σταχτοπούτα με το κρυστάλλινο γοβάκι

Πόσο κακό μας έκανε η Σταχτοπούτα με το κρυστάλλινο γοβάκι

Μεγαλώνουμε γενιές και γενιές με το σύνδρομο της Σταχτοπούτας και το κρυστάλλινο γοβάκι.

Μέσα στις στάχτες η ομορφούλα κι έρχεται ένας πρίγκιπας όμορφος δυνατός πάνω σε ένα πανέμορφο άλογο για να τη σώσει. Μόνο αυτός μπορεί να της προσφέρει την γλυκιά ζωή που της αξίζει αρκεί να της κάνει  το κρυστάλλινο γοβάκι .

Το παραμύθι το λέει ξεκάθαρα το «πόδι» αναζητούσαν με ένα κρυστάλλινο γοβάκι μεζούρα όχι το κορίτσι.

Αν το «πόδι» δεν είναι φτιαγμένο για να χωρά στο γοβάκι τι να το κάνουμε το κορίτσι.  Αν θέλεις πριγκίπισσα να γίνεις πρέπει να μπορείς να περπατάς πάνω σε ένα τέτοιο γοβάκι.

Το γοβάκι είναι κρυστάλλινο αλλά είναι σκληρό δεν έχει ελαστικότητα και προσοχή μην σπάσει. Το ακριβό κρύσταλλο θα θρυμματιστεί και χιλιάδες κρυσταλλάκια θα σφηνωθούν στην πατούσα της. Πόνος  αίμα και ακινητοποίηση.

Μεγαλώσαμε με την ρομαντική φαντασίωση  να ζήσουμε τη στιγμή που ένας πρίγκιπας θα μας φορέσει το κρυστάλλινο γοβάκι. Μέχρι εκεί μας λέει το παραμύθι μετά δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο μόνο το ότι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Αυτό το ξανασυναντούσαμε στην Χιονάτη στην Ωραία Κοιμωμένη και σε όλα τα παιδικά κοριτσίστικα παραμύθια. Ένα ωραίος πρίγκιπας έσωζε το κορίτσι και το  ανέβαζε στο θρόνο του.

Η γαλούχηση δεν σταματά στα παραμύθια έχουμε και τις κινηματογραφικές ταινίες όπου το  χαστούκι που δίνει ο άντρας στη γυναίκα ένα μόνο πράγμα επιβεβαιώνει. Τον Έρωτά του για αυτήν.

Το πόσο τη θέλει και θα το καταλάβει με πόνο. Το κορίτσι συνήθως μετά το χαστούκι τον κοιτά στα μάτια απολογητικά και η συνέχεια είναι φιλιά αγκαλιές και κρεβάτι. Αυτό το κρεβάτι είναι το σημείο επανεκκίνησης. Σβήνονται όλα τα προηγούμενα και πάμε σε ένα νέο κύκλο “μια από τα ίδια”.

Αυτό ακριβώς το πατρόν καταστρέφει κάθε γυναικεία γενιά. Η Καρολάιν δεν είναι η τελευταία θα ακολουθήσουν κι άλλες. Όσο μεγαλώνουμε με Σταχτοπούτες θα βγαίνουμε στην κοινωνία με μια στρεβλή εικόνα για την γυναικεία υπόσταση. Μητέρες που μεγάλωσαν έτσι πώς θα προστατεύσουν τις κόρες τους όταν και οι ίδιες μόνο δέος μπορούν να αισθανθούν μπροστά στον πρίγκιπα?

Ο πρίγκιπας δεν είναι ποτέ παιδεραστής, δεν είναι θύτης, δεν είναι φονιάς. Πρίγκιπας είναι σωτήρας. Γυαλίζει ολόκληρος επιτυχία και το χαμόγελό του αχ αυτό το χαμόγελο!

Αυτό είναι το τέλειο πρότυπο. Νέος όμορφος επιτυχημένος μέχρι εκεί μας φτάνει. Κι εμείς νέες  όμορφες και υπομονετικές και πιστά αφοσιωμένες στον πρίγκιπά μας και θα πάνε όλα καλά αρκεί…

Αρκεί να προσέχουμε πώς περπατάμε με το κρυστάλλινο γοβάκι να μην σπάσει.

Γυναίκες ποια δεν παραμυθιάστηκε εκ γενετής ακούγοντας για την τυχερή Σταχτοπούτα? Ποια κατάφερε να μην κακοποιηθεί μέσα στην πατριαρχία? Απλά πολλές καταφέραμε να επιβιώσουμε αλλά όχι χωρίς πληγές.

Εργασιακός χώρος, οικογένεια, κοινωνία και η λίστα δεν έχει τέλος. Αν δεν το πάρουμε προσωπικά και δεν πιάσουμε το μαστίγιο που μας χτυπά να το σπάσουμε δεν θα αλλάξει τίποτα.

Ας ξεχάσουμε τα παραμύθια και ας δούμε την πραγματικότητα.  Άλλωστε όπως είπε και ο Μπαλάσκας ο πρίγκιπας μπορεί να είναι φονιάς αλλά δεν πρέπει να είναι βλάκας.

Πόσο κακό μας έκανε η Σταχτοπούτα με το κρυστάλλινο γοβάκι

Καρκίνος είναι θα περάσει

Gogo Tsakoyani 

Γωγώ Τσακογιάννη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

5 × one =